Search

Španjolski brend koji nas je osvojio prekrasnim nakitom, ali i filozofijom

Španjolski brend koji nas je osvojio prekrasnim nakitom, ali i filozofijom

Čudesni MAM nakit

Tekst: T.L.


Image: Instagram,
MAM

U bespućima današnje ponude postoji pregršt onih brendova koji nas očaraju svojom estetikom, no rijetki su oni koji to učine i svojom filozofijom. Jedan od takvih brendova je španjolski MAM, brend modnih dodataka koji naprosto očarava inovativnošću i ljepotom svog dizajna, mari za održivost i etično poslovanje, ali i za to da ne promiče nerealne ideale ženske ljepote.

Naravno, ono što nas je posebno privuklo kod MAM-a je fantastičan dizajn nakita koji, premda minimalistički i geometrijski, izgleda zbilja drugačije, profinjeno i jedinstveno, kao nešto što nemamo često prilike vidjeti u ponudi nakita drugih brendova. I dok nas je estetika privukla, ono što je zadržalo našu pažnju je filozofija koju gaje osnivači španjolskog brenda i koju su ucrtali u svaki segment svog poslovanja. Stožer MAM-a nalazi se u naselju El Born u Barceloni poznatom kao epicentar inovacija i kreativnosti, a osnovali su ga Jordi Enrique Albert i Anthya Tirado kao rezultat potrebe za modom koja je obazrivija prema planetu.

Španjolski brend koji nas je osvojio prekrasnim nakitom, ali i filozofijom (фото 1)

Svi proizvodi ovog eco-friendly brenda, radilo se o ručnim satovima ili pak o naušnicama, ogrlicama ili prstenju, inspirirani su prirodom i nose nazive vezane uz prirodu. Brend je, doduše, startao radeći drvene ručne satove no ubrzo su proširili svoju ponudu nastojeći koristiti materijale koji ne zagađuju okoliš kao što su drvo s FSC certifikatom, reciklirana koža, metali i papir. Osim materijala svojih proizvoda, MAM obraća pažnju na svaki detalj svog poslovanja, na biorazgradiva pakiranja kao i na shipping sistem koji emitira najmanju moguću količinu CO2 u atmosferu.

Španjolski brend koji nas je osvojio prekrasnim nakitom, ali i filozofijom (фото 2)

No, osim brige za okoliš i etično poslovanje, ono što nam se posebno svidjelo je i to što MAM na  promotivnim fotografijama ne retušira lica svojih modela promovirajući tako prirodnu ljepotu i opirući se nerealnim standardima ljepote koje često forsira modna industrija današnjice. Naprosto, sve što MAM radi, radi sjajno! A da stvar bude još bolja, cijene nakita i više su nego prihvatljive - kreću se od 19 do 89 eura. Da, slažemo se, stvarno ih je teško ne voljeti.

Španjolski brend koji nas je osvojio prekrasnim nakitom, ali i filozofijom (фото 3)

Španjolski brend koji nas je osvojio prekrasnim nakitom, ali i filozofijom (фото 4)

Španjolski brend koji nas je osvojio prekrasnim nakitom, ali i filozofijom (фото 5)

Španjolski brend koji nas je osvojio prekrasnim nakitom, ali i filozofijom (фото 6)

Španjolski brend koji nas je osvojio prekrasnim nakitom, ali i filozofijom (фото 7)

Leave a comment

više