Search

Pharrell Williams u borbi za prava žena

Pharrell Williams u borbi za prava žena

U suradnji s brendom adidas Originals

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
adidas

Glazbenik, producent, kreativni direktor i dizajner Pharrell Williams u svojem CV-u sad ponosno može istaknuti i - feminist. S brendom adidas Originals, uz koji ga veže dugogodišnja plodonosna suradnja, udružio je snage u kampanji "Now Is Her Time" koja poziva na osnaživanje žena i ravnopravnost spolova. Za video uradak zaslužan je američki umjetnik i fotograf Collier Schorr koji kroz svoje radove ističe pitanja vezana uz ravnopravnost, seksualnost i identitet, a pred objektivom su mu pozirale moćne žene - od aktivistica do umjetnica - te svi oni koji ih, poput Williamsa, podržavaju u ostvarenju njihovih ciljeva.

"Još uvijek se postignuća žena ignoriraju i prolaze 'ispod radara'. To je nešto što moramo promijeniti", izjavio je borac za ženska prava.

Među najistaknutijim protagonisticama ove kampanje našle su se kantautorica Syd, suosnivačica internacionalnog aktivističkog pokreta "Black Lives Matter" Patrisse Cullors, umjetnica i osnivačica projekta "Art Mom" Tyra Mitchell, osnivačica neprofitne udruge period.org Nadya Okamoto, a društvo su im radili pisac i redatelj Reggie Yates, arhitektonski tehničar Iddris Sandu, surfer Keala Naihe i drugi.

Model i suosnivačica neprofitne organizacije Style Saves Isabel Rangel

Osim što su prava žena stavljena u prvi plan predstavljena je i uniseks kolekcija tenisica Pharrell Williams x adidas Originals, u kojoj se nalaze modeli Solar HU, NMD, Crazy BYW i Adilette u duginim bojama, kao i odjeća. Sva 23 modela tenisica iz capsule kolekcije HU dostupni su u veličinama za odrasle i djecu, a u prodaji će se naći 31. kolovoza. Još video materijala, kao i priču o sudionicima ove kampanje možete pronaći na ovom linku.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više