Search

Ponovno se nose torbe popularne 2000-ih... Izdvojili smo još neke ikonične modele

Ponovno se nose torbe popularne 2000-ih... Izdvojili smo još neke ikonične modele

Ako ih imate, nemojte ih poklanjati

Tekst: D.D.


Image: Pinterest,
Bergdorf Goodman,
Proenza Schouler,
MyTheresa,
PurseBlog

Neki kultni modeli iz prošlosti vratili su se ove godine na velika vrata, pa se trenutno među it torbice ubrajaju Dior Saddle, Fendi Baguette i Prada Nylon torbe. Mi smo se prisjetili još nekih modela koje su baš svi nosili u periodu od 2000. pa sve do 2010. godine koji bi mogli postati ponovno in. Pa, ako neki od ovih modela imate u svojem ormaru nikako ga nemojte poklanjati ili prodavati jer tko zna koji će od ovih modela postati "novi" Dior Saddle.

Chloé Paddington (2005.)

Ponovno se nose torbe popularne 2000-ih... Izdvojili smo još neke ikonične modele (фото 1)

Danas imamo Tess, Nile, Drew i Faye, ali možda najprepoznatljivija torbica francuske modne kuće je - Paddington. Ručna torba s lokotom definitivno nije za ljubiteljice minimalizma, a doživjela je svoje reizdanje 2013. godine povodom 60. godišnjice osnivanja kuće. Ovu kožnatu torbu možete pronaći na luksuznim resale stranicama kao što je Vestiaire Collective.

Proenza Schouler PS1 (2008.)

Ponovno se nose torbe popularne 2000-ih... Izdvojili smo još neke ikonične modele (фото 2)

Sada već kultni model bio je prva torba koju je ova modna kuća s adresom u New Yorku predstavila. PS1 model od tad je dobio svoje nešto drugačije verzije, a kao apsolutni bestseller se i dalje može kupiti na stranicama brenda.

Balenciaga Motorcycle (2001.)

Ponovno se nose torbe popularne 2000-ih... Izdvojili smo još neke ikonične modele (фото 3)

Model koji je kreirao Nicolas Ghesquière početkom milenija jedan od najtraženijih i najupečatljivijih modela torbi ne samo te kuće, nego općenito u mondom svijetu. Za svoju je it torbu svojedobno izjavio kako je, kad je izradio prototip, dobio prigovor da je torba premekana te nema strukture, a upravo su je zbog toga počele nositi sve manekenke. Dizajner je uspio uvjeriti čelnike kuće da kreira torbe barem za reviju, a nakon što ju je u backstageu primijetila Kate Moss više nije bilo povratka. Ghesquière je zbog zanimanja napravio 25 komada, a kasnije je torba u nešto izmijenjenom izdanju koje nosi naziv City postala planetarno popularna. Torba se više ne može kupiti u službenom Balenciaga dućanu, ali ih ima toliko u opticaju da ćete sigurno moći pronaći dobro očuvani primjerak, samo pripazite da se ne radi o fake modelu.

Mulberry Alexa (2009.)

Ponovno se nose torbe popularne 2000-ih... Izdvojili smo još neke ikonične modele (фото 4)

Torbe ove luksuzne britanske kuće ponovno se nose - primijetili smo zamjetan broj njih u rukama trendseterica na street style fotografijama s Tjedana mode. No, teško da će ijedan novi model doživjeti popularnost kakvu je doživio model Alexa, koji je dobio naziv po ultimativnoj britanskoj it djevojci Alexi Chung. Torba klasičnog, ali istovremeno modernog izgleda više nije dio Mulberry kolekcija kako stoji na njihovim stranicama, a s proizvodnjom su službeno stali krajem 2017. godine.

Givenchy Nightingale (2006.)

Ponovno se nose torbe popularne 2000-ih... Izdvojili smo još neke ikonične modele (фото 5)

Ikoničnu i veoma praktičnu torbu kreirao je Riccardo Tisci i postala je jedan od modela koji je kuću Givenchy u to doba činio prepoznatljivom. Povodom desetog rođendana ove voljene torbe Tisci joj je dao i makeover, a neke se dimenzije ovog modela mogu pronaći na stranicama e-taliera poput Net-a-Portera.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više