Search

Predmet žudnje: ikonična 1969 torbica brenda Paco Rabanne

Predmet žudnje: ikonična 1969 torbica brenda Paco Rabanne

Imate li je možda u ormaru?

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
Paco Rabanne,
MatchesFashion.com

Francuska marka Paco Rabanne trenutno je jedan od najhot brendova, barem ako se pita svjetski poznate glumice, manekenke i modne influencerice. Prije nekoliko dana predstavili su svoju novu kolekciju za sezonu Pre-Fall 2019 koja nosi potpis kreativnog direktora Juliena Dossena, i to u suradnji s e-talierom MatchesFashion.com. Najveću pozornost definitivno su nam privukli modni dodaci, točnije novi dizajn ikonične torbice 1969 koju je prije pet desetljeća dizajnirao sam Rabanne.

Taj model, ako ste ga ikad u životu vidjeli, urezao vam se u pamćenje, baš kao i u modnu povijest i to zbog svojeg specifičnog izgleda. Naime, izrađen je od chainmaila, odnosno sitnih metalnih karika međusobno povezanih koncem, i to ručno. Njihov se izgled i način izrade nisu mijenjali, a novim izdanjima udahnut je novi život - predstavljeni su dvobojni modeli te oni po mjeri današnjih kupaca, u koje stane samo smartphone. Tako ovu it torbicu sada, osim u vintage dućanima ili maminom ormaru, možete pronaći i na službenoj stranici ove modne kuće te na MatchesFashion.com.

Komadi iz kolekcije Paco Rabanne x MatchesFashion.com

Precizna ručna izrada i moderan dizajn haljina, topova, ali i samih torbica koje se mogu pronaći u ekskluzivnoj kolekciji hommage su osnivaču kuće koje je još u 60-im godinama prošlog stoljeća provokativni chainmail učinio DNA-om ovog brenda. Nostalgija i party mood prožimaju sve komade koji su dostupni, a neke it djevojke poput Pernille Teisbaek i Linde Tol već su nabavile torbicu 1969 koja je ponovno postala predmet žudnje ljubiteljica mode diljem svijeta.

Pernille Teisbaek

Natalia Vodianova

Vanessa Hong

Leave a comment

više