Traži

Predmet žudnje: Ove sezone baš svi žele Gucci Grip

Predmet žudnje: Ove sezone baš svi žele Gucci Grip

Novi gender neutral model Alessandra Michelea tek je izašao, a već ima kultni status

Tekst: M.M.


Fotografija: Gucci

Od kad je zasjeo na poziciju kreativnog direktora talijanske modne kuće Gucci, karizmatični Alessandro Michele niže poslovne uspjehe. Kuća nekad poznata po seksipilu koji je nametnuo tadašnji kreativni direktor kuće Tom Ford, a onda ga preuzela i Fordova nasljednica Frida Giannini, pod Micheleovom palicom napravio je veliki estetski zaokret u smjeru sedamdesetih, u kolekcije je uveo pregršt boja, a Fordovu omiljenu crnu uključio je tek u svoju posljednju kolekciju.

U toj posljednjoj kolekciji, kojom je oduševio i kritiku i publiku, Michele je gotovo u potpunosti izbrisao granice između muškog i ženskog odijevanja te nagovijestio novi estetski smjer kuće - gender neutral.

Predmet žudnje: Ove sezone baš svi žele Gucci Grip (фото 1)

Njegova estetska vizija, naravno, ne staje na odjevnim predmetima i cipelama već se širi i druge na modne dodatke, a posljednji od predmeta iz njegove radionice koji će, zasigurno, obožavati i žene i muškarci - a u koji smo se mi zaljubili na prvi pogled, jest genijalan Grip sat.

Predmet žudnje: Ove sezone baš svi žele Gucci Grip (фото 2)

Inspiriran skateboarderima, od kud i dolazi ime jer sat se "obavija oko ruke na isti način na koji se tenisice lijepe za grip na skateboard dasci", posljednji Guccijev sat dolazi u nekoliko varijanti, izrađen od zlata ili čelika, s "uzorkom" li bez, a ono što ga čini posebnim i zaista potpuno seksualno neodređenim jest neobično kućište s tri prozorčića od kojih jedan pokazuje sat, a druga dva minute i datum. Također, remen sata je izmjenjiv tako da možete birati između nekoliko varijanti aligatorove kože ili metala. Jedini "gender" moment kod Gripa jest taj da dolazi u dvije veličine kučišta - 35 i 38 milimetara.

Predmet žudnje: Ove sezone baš svi žele Gucci Grip (фото 3)

Cijene satova su između 1550 i 1900 američkih dolara, dok novi remen stoji 450. Iako nije sitnica, nije niti toliko visoka cijena za sat kojemu već sada predviđaju kultni status.

Napišite komentar