Search

Predmet žudnje: gležnjače turskog brenda kojeg obožavaju milenijalke

Predmet žudnje: gležnjače turskog brenda kojeg obožavaju milenijalke

Manu Atelier

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
Manu Atelier

Brend modnih dodataka Manu Atelier, čije torbice obožavaju modne urednice, ali i pripadnice kraljevske obitelji poput Catherine, vojvotkinje od Cambridgea, početkom ljeta predstavio je prvu kolekciju obuće, a jedan od sveukupno devet pre-fall modela pokazao se iznimno uspješnim za brend. Riječ je o gležnjačama na vezanje "Duck" popularne square-toe siluete, koje su rasprodane na dijelu online retailera s kojima brend surađuje. Model na vezanje izrađen je glatke kože u tri nijanse - bež, crnoj i boji karamele, a krasi ga potpetica visine osam centimetara.

Manu Atelier Duck Lace-up Boots

Zbog visine i oblika potpetice, tanke kože i vezica, it gležnjače iznimno su udobne pa se od njih ne odvajaju influencerice poput Bettine Looney, Blance Miro, Loulou de Saison te Jeanette Madsen, koje ih kombiniraju u dnevnim izdanjima s trapericama visokog struka. Model retro izgleda nadahnut je viktorijanskim razdobljem, a osmislile su ga sestre Beste i Merve Manastir, koje se od 2014. godine kriju iza naziva Manu Atelier. Odmalena su bile okružene kožom jer je njihov otac najdugovječniji proizvođač kožnatih proizvoda u Turskoj stoga ne čudi da su se odlučile na osnivanje brenda modnih dodataka. A dobru odluku donijele su i s lansiranjem linije obuće - iako je model "Duck", čija cijena iznosi 475 eura, svakako njihov najtraženiji model, ništa manje atraktivne nisu ni čizme, Mary Jane cipele i sandale s remenčićima iz pre-fall kolekcije.

Jeanette Madsen

Sve modele ovog brenda s bazom u Istanbulu možete pogledati na službenoj stranici, a njihove komade možete pronaći i na online shopovima kao što su Net-a-Porter, Browns, 24 Sevres... Cijene modela iz kolekcije kreću se od 280 eura, a s obzirom na to da se radi o vrhunskoj ručnoj izradi, kvalitetnim materijalima, upečatljivom dizajnu i velikoj posvećenosti detaljima - ove cipele zaista su dobile couture tretman - konkurirati mogu komadima s potpisom modnih kuća čije su cijene znatno više.

Leave a comment

više