Search

Predmet žudnje: Nakit Oblik Atelier

Predmet žudnje: Nakit Oblik Atelier

Prekrasan dizajn Mije Hebib


Image: Maja Kljajić

Oblik Atelier dizajnerice Mije Hebib mogli smo vidjeti u posljednjoj kampanji Anamarije Brkić (A'marie), za proljeće 2014.

Samo ime brenda, koji je možda čak poznatije u metropolama poput New Yorka i Pariza, polazi od same činjenice kako se dizajnerica kontinuirano bavi istraživanjem oblika koji proizlaze iz linija i promatranja okoline. Skulpturalni oblici na ogrlicama, prstenju i narukvicama iznimno su nosivi, a među njihovim obožavateljicama prvenstveno su obožavateljice minimalističkog stila.

Oblik Atelier

Kolekcija The Brass Band, ručno izrađena i savijana od mesinga s pozlatom, osmišljena je u New Yorku, finalizirana u Zagrebu prošlo ljeto i od rujna je postala cjelovita te najbitniji dio Oblik Ateliera. Mia Hebib pohađa i svjetske sajmove predstavljajući svoj nakit s kojim, kako sama kaže, spaja svijet mode i umjetnosti.

Oblik Atelier

Rođena u BiH, a odrasla u Hrvatskoj, edukaciju o izradi nakita započela je u Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu, nakon čega seli u SAD gdje završava Savannah College of Art and Design. Tijekom svoje karijere surađivala je s Tory Burch i BCBGeneration te 2007. godine lansira svoju vlastitu liniju nakita i brend Oblik Atelier. O njezinom radu do danas su pisali i poznati mediji poput New York Timesa i  magazina i-D.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više