Search

Predstavljamo Cherry Dear - novi cool brend nakita na hrvatskoj modnoj sceni!

Predstavljamo Cherry Dear - novi cool brend nakita na hrvatskoj modnoj sceni!

Razgovarali smo osnivačicom Emom Krot Turudić

Tekst: D.D.


Image: Ema Krot Turudić

Za suvremeni nakit ručne izrade, pod nazivom Cherry Dear, glavna je i odgovorna Ema Krot Turudić, a prva kolekcija "1st 6" nastala je pod utjecajem novog životnog poglavlja u kojem se vlasnica brenda našla - majčinstvu. "Koristim srebro, a u budućnosti su u planu i drugi plemeniti metali, kao i drago i poludrago kamenje. Kako se radi o nakitu ručne izrade, svakom komadu posvećujem jednaku pažnju i vrijeme", otkrila je.

Predstavljamo Cherry Dear - novi cool brend nakita na hrvatskoj modnoj sceni! (фото 1)

Dizajnerica je svoje komade zamislila kao nakit koji može biti nošen svaki dan, a baš su zato svi modeli lagani, ergonomski i ne odvraćaju pažnju. Time, kako kaže, način kako će nakit biti nošen i kada, prepušta onima koji će ga nositi. Kao iza svake kolekcije, i iza prve kolekcije brenda Cherry Dear postoji priča, a kreatorica inspiraciju pronalazi u svakodnevnim situacijama i iskustvima koji nas međusobno povezuju. "Nakit nije samo ukras. Često je podsjetnik na nekoga ili nešto. Nosi svoju priču i prenosi se iz generacije u generaciju. Cherry je nov na tržištu tako da mu dajem priliku da sam nađe put i funkciju. Netko će u njemu možda stvarno pronaći značenje, a nekome će jednostavno biti lijep. I to je ok", kaže osnivačica brenda.

Predstavljamo Cherry Dear - novi cool brend nakita na hrvatskoj modnoj sceni! (фото 2)

Novopečena majka debitantskom kolekcijom nakita "1st 6" opisuje prvih šest mjeseci ponekad mirne, ponekad intenzivne atmosfere. "Majčinstvo je za mene novo iskustvo na koje me stvarno nitko nije mogao pripremiti. Pojavila se neka nova sreća, ali i strah. U svakom slučaju, osjećaji koje nisam mogla zamisliti", kaže Krot Turudić.

Predstavljamo Cherry Dear - novi cool brend nakita na hrvatskoj modnoj sceni! (фото 3)

Način izrade i odabrana tehnika jasno opisuju upravu tu suprotnost. Retikulacija je pomalo kaotična i nepredvidiva tehnika. Ljepota je u tome što, nakon što prođe kaos, nastaje poseban komad nakita. U isto je vrijeme napeta i budi osjećaj "straha", a kada se materijal nakon zagrijavanja "smiri", nastaje neponovljiva površina. Kolekcija je u potpunosti izrađena ručno i to od srebra, a sastoji se od sveukupno šest komada nakita koje možete pogledati (i kupiti) putem stranice brenda ili službenog Etsy shopa. Iako je oduvijek znala da želi dizajnirati i kreirati nakit, morala je čekati da se okolnosti "poklope", a iz sudeći po komadima koje je do sad predstavila, možemo samo zaključiti da se čekanje na prve modele brenda Cherry Dear isplatilo.

Predstavljamo Cherry Dear - novi cool brend nakita na hrvatskoj modnoj sceni! (фото 4)

Leave a comment

više