Search

Priča o najpoznatijem talijanskom šeširu

Priča o najpoznatijem talijanskom šeširu

Tradicija koja traje od 1910. godine


Image: http://www.filippocatarzi.it/

Brend Filippo Catarzi koji više od sto godina njeguje tradiciju, jedan je od najutjecajnijih u Italiji i specijaliziran isključivo za vrhunsku proizvodnju šešira od slame, kože ili vune

Da šešir glavu čuva i onome tko ga nosi uvijek podari dobar image znamo već odavno, a to jako dobro znaju i talijanski lideri u izradi vrhunskih modnih dodataka. Tvrtka Filippo Catarzi jedna je od najpoznatijih i najutjecajnijih u Italiji koja još od davne 1910. predano izrađuje šešire od najrazličitijih materijala i stvara trendove iz sezone u sezonu. Talijanske ikone i glumice nosile su upravo te šešire, a jedna od njih je i prelijepa Claudia Cardinale koju pamtimo još iz poznatog filma  Drage zvijezde Velikog Medvjeda iz 60-ih godina,  u kojem nosi predivan model širokog oboda s ukrasnom raskošnom vrpcom.  

Priča o najpoznatijem talijanskom šeširu (фото 1)


Obiteljska tvrtka koja je utemeljena na tradicionalnim obrtničkim vještinama uvijek je bila korak ispred svih u istraživanju, kreativnosti i industriji, a koncept, misija i vrijednost identiteta oduvijek su čvrsto usmjereni na izvrsnost i talijanski stil. Osnovana u talijanskoj Signi od strane Olderiga Catarzija više od jednog stoljeća bila je smještena u gradsku četvrt u kojoj je umjetnost od slame stara koliko i čovjek. Danas tvrtka proizvodi više od 200.000 šešira godišnje i osim velikog talijanskog tržišta izvozi u Francusku, Španjolsku, SAD i Japan. Osim što proizvode pod vlastitim imenom, nerijetko surađuju i s velikim modnim markama te prestižnim europskim i američkim trgovačkim lancima.

 Priča o najpoznatijem talijanskom šeširu (фото 2)

Priča o najpoznatijem talijanskom šeširu (фото 3)

 

Svoju ponudu podijelili su na dvije kolekcije: Capogiro Firenze koja predlaže novi pristupačan luksuz i diskretni urbani glamur i Catarzi 1910 koja je zaigrana, u bojama i nadahnuta svakodnevnim životom. Obje spajaju bezvremenski dizajn i visoku kvalitetu materijala. Novosti koje su zamišljene kao eksperimentiranje kod ovog brenda uvijek pobjeđuju i stoga ne čudi da je i dan danas uvijek za klasu iznad svih ostalih. 

Priča o najpoznatijem talijanskom šeširu (фото 4)

Priča o najpoznatijem talijanskom šeširu (фото 5)


 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više