Search

Pridružite se potrazi za najljepšim muzejskim blagom

Pridružite se potrazi za najljepšim muzejskim blagom

Neodoljivi motivi

Image: Maja Bota

U suradnji s najljepšim muzejima svijeta Freywille je pokrenuo kreativnu inicijativu u 35 zemalja pod nazivom "FREYWILLE Summer Of Art". Pridružite se uzbudljivoj ljetnoj avanturi otkrivanja muzejskih blaga…

Freywille umjetničke minijature od emajla su sinonim za originalan dizajn posvećen širenju ljubavi prema umjetnosti, proslavi kulturne različitosti te suptilan način za isticanje individualnosti. Koloristični i upečatljivi motivi zbog kojih je ovaj nakit toliko neodoljiv, nadahnuti su remek-djelima Gustava Klimta, Claudea Moneta, Friedensreicha Hundertwassera, kao i istaknutog protagonista Art Nouveaua Alphonsea Muche. Dragocjeni, ručno oslikani emajl, utjelovljuje promišljenu i radosnu interpretaciju pomno odabranog umjetnikovog opusa, a ukrašen je autentičnom vještinom koju je Freywille tijekom godina razvio do savršenstva.

Pridružite se potrazi za najljepšim muzejskim blagom (фото 1)

Još od davne 1951. godine svaki komad dragocjenog Freywille nakita izrađuje se ručno u bečkom ateljeu s puno ljubavi te s posebnom pažnjom prema najsitnijim detaljima. Sam postupak sastoji se od preko 100 pojedinačnih koraka precizne ručne obrade i pečenja emajla, a prethodi mu iznimno složeni istraživački proces. Od nekoliko mjeseci pa do čak dvije godine, Freywille umjetnici posvećeni su opsežnom zaranjanju u život i djela velikana slikarstva, temeljitom izučavanju formi, simbolizma te tehnika očaravajućih slika, a kako bi se jedinstvenim postupkom finog emajliranja, kroz komad unikatnog nakita u nevjerojatnim bojama, vjerodostojno oživio uzbudljiv trenutak prošlosti ili utjelovila lijepa filozofska poruka za sve one koji cijene umjetnost te gledaju na život kao izvor stalne inspiracije.

Pridružite se potrazi za najljepšim muzejskim blagom (фото 2)

U suradnji s najljepšim muzejima svijeta Freywille je pokrenuo kreativnu inicijativu u 35 zemalja pod nazivom FREYWILLE Summer Of Art. Pridružite se uzbudljivoj ljetnoj avanturi otkrivanja muzejskih blaga. Krenite na zabavnu šetnju muzejima te fotografirajte najljepše trenutke prošlosti, potražite nadahnuće u bogatim muzejskim zbirkama i saznajte zašto su muzeji živopisan izvor osjećaja za sva čula. Vaša kreativnost bit će nagrađena u foto natječaju koji u Hrvatskoj organiziraju Freywille i Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu. O detaljima natječaja možete se informirati u Freywille butiku, Preradovićeva 2  ili putem Facebook stranice.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više