Search

Probudite caricu u sebi

Probudite caricu u sebi

Tekst: BURO.


Image: Press

Posljednji ženski trend je biti svoja, istaknuti se svojom individualnošću i stilom koji zrači energijom. Taj stil sastoji se od raznih odjevnih kombinacija do svjetlucavih detalja koji svojim suptilnim sjajem odjekuju istančanim ukusom. Upravo taj suptilni sjaj pretočen je u bogate kreacije pariške draguljarske kuće Chaumet koje svakoj ženi donose dašak carske elegancije i bezvremenskog stila.

Probudite caricu u sebi (фото 1)
Probudite caricu u sebi (фото 2)

Probudite caricu u sebi (фото 3)

„Ja osvajam bitke, Joséphine osvaja srca,“ tako je govorio Napoleon Bonaparte o svojoj voljenoj ženi. Joséphine, prva carica Francuske, u to doba bila je „it“ dama poznata po svom šarmu i gracioznosti, kao i ljubavi prema umjetnosti, botanici, modi i nakitu. Ona je bila žena koja je uvijek ostavljala dugotrajan dojam na ljude.

Probudite caricu u sebi (фото 4)
Probudite caricu u sebi (фото 5)
Probudite caricu u sebi (фото 6)

Složenog karaktera, carica je imala hrabrost, lukavost i samouvjerenost, kao i osjećaj za modernost i stil koji se često otkrivao kroz ljubav prema prirodi. Njen najdraži oblik dijamanta bio je u obliku suze koji se proteže kroz razne komade nakita koji su često bili dijelom njenih odjevnih kombinacija. Sve su ovo karakteristike dragocjene kolekcije nakita draguljarske kuće Chaumet koju je inspirirala voljena carica.

Probudite caricu u sebi (фото 7)
Probudite caricu u sebi (фото 8)

Današnji komadi dijamantnog nakita kolekcije Joséphine reinterpretacija su nakita koji se u prošlosti izrađivao za ovu uzbudljivu caricu, a obuhvaćaju ogrlice, naušnice, narukvice i prstenja koji svojim oblikom neodoljivo podsjećaju na tijaru. Upravo ova kolekcija budi 230 godina stručne tradicije i suvremene kreativnosti, te u svakoj ženi donosi osjećaj istinsku caricu i modne ikonu koja ona zapravo i je.

Ovu prestižnu kolekciju dijamantnog nakita Joséphine draguljarske kuće Chaumet otkrijte u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više