Search

Prsten može predstavljati i neovisnost, novom kolekcijom poručuje brend nakita Freywille

Prsten može predstavljati i neovisnost, novom kolekcijom poručuje brend nakita Freywille

Tajna prstena na desnoj ruci

Urednik: D.M.

Model: Leonarda Zeba (Talia Models)
Stylist: Petar Trbović
Make-up and Hair: Mirta Pejić
Image: Franjo Matković

Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim načinom na koji ćete pokazati da ste samostalna žena, predlažemo da inspiraciju potražite u najljepšim kolekcijama nakita FREYWILLE. No, kakve veze imaju prsten i emancipacija?

Osim očite estetske privlačnosti, prstenje nosi brojna simbolična značenja pripisana tradicijom, običajima ili kulturom. No, prsten je jedan od onih komada nakita koji nam omogućuje da uz njega vežemo i individualne, emotivne priče, poput obiteljskog prstena koji se prenosi generacijama, zaručničkog i vjenčanog prstena – ili onog koje govori kako da ste snažna, emancipirana žena.

Prsten može predstavljati i neovisnost, novom kolekcijom poručuje brend nakita Freywille (фото 1)

Tradicija nošenja prstena na prstenjaku desne ruke počela je dvadesetih godina prošlog stoljeća u Americi. Naime, neustrašive žene koje su se u vrijeme prohibicije usudile piti, kao simbol otpora ukrasile bi četvrti prst desne ruke velikim prstenom - otuda i ime cocktail prsten. Krasile su ga upečatljive boje i oblici, a predstavljao je njihovu neovisnost. Glavnoj su ga struji predstavile glumice s polovice dvadesetog stoljeća poput Elizabeth Taylor i Natalie Wood. Danas, doduše, feministički simbol više nije ograničen na samo jedan prst, već ga žene vođene maštovitošću i osobnim stilom,  mogu raspoređivati i nositi u raznim oblicima ili bojama bez strogih pravila.

Za sve ljubitelje umjetnosti, savršene kreacije od emajla, ručno su oslikane motivima čuvenih umjetničkih djela Gauguina, Van Gogha, Klimta, Hundertwassera, Muche i Moneta, a zaljubljenici u putovanja i kulture mogli bi pronaći svog novog favorita u kolekcijama Passionate Russia, Vibrant Sicily ili Pharaoh. Cocktail prstenje privlači pažnju jedinstvenim, profinjenim dizajnom i nevjerojatnim kombinacijama briljantnih boja, a lookove diže na nove razine. Sljedeći put pokažite da ste nazaustavljivi s FREYWILLE prstenjem.

Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu možete posjetiti FREYWILLE Online Boutique ili  Facebook stranicu FREYWILLE Zagreb.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više