Search

Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti

Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti

Tekst: BURO.


Modnu dizajnericu i kostimografkinju Mirjam Krajinu promišljanja o održivoj modi dovela su do kolekcije torbica izrađene isključivo od plastičnog otpada. Termičkom obradom plastičnih vrećica i kreativnim pristupom oblikovanju nastaju unikatne torbice pod nazivom RAW BAG. RAW u ovom slučaju zaista predstavlja novu eru modnog dizajna: reuse, adapt and wear.

Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti (фото 1)
Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti (фото 2)

Osim što su iznimno lagane zbog tehnike kojom nastaju, također su dugovječne i praktične. Dolaze u više boja i veličina, a u sebi imaju i manju torbicu od tekstila. Najmanje verzije torbice odlične su za izlaske, dok veće zadovoljavaju sve zahtjeve dnevnih torbi. Izvorna kolekcija nastala je upravo iz dizajneričine želje da stvori savršenu torbu za kupovinu koja će osim praktične vrijednosti imati i estetsku, a da je pritom zadovoljena i ekološka komponenta.

Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti (фото 3)
Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti (фото 4)
Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti (фото 5)

Naziv RAW BAG implicira sirovost i jednostavnost te“minimal waste filozofiju”. Kroz editorijal koji je nastao u suradnji s fotografkinjom Kristinom Vrdoljak i kolegicom dizajnericom Jelenom Geštakovski (brend Y Gia) prikazana je upravo ta jednostavnost nošenja i kombiniranja s uličnom modom.

Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti (фото 6)
Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti (фото 7)
Raw Bags je kolekcija za vas ako doista brinete o održivosti (фото 8)

Modeli su odjeveni u komade jedne od prvih kolekcija brenda Y Gia te komade iz privatnog ormara same dizajnerice, baš kako nastaju i svakodnevne street style kombinacije. Odabirom lokacija dodatno je naglašen aspekt dnevne nosivosti te editorijal komunicira slobodu i zaigranost u tom aspektu. Make Up potpisuje vizažistica Ivana Lončar, a modeli su Valentina Brekalo i Zara Hojan. Sve o torbicama i vizualne sadržaje možete pratiti na @mirjamkrajinaofficial.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više