Search

Šeširi kao mala remek-djela

Šeširi kao mala remek-djela

Dizajn i ručni rad s potpisom Ive Ksenevich


Image: ivaksenevich.com

Mlada dizajnerica šešira iz Bjelorusije već neko vrijeme stvara raskošne kreacije u obliku ukrasa za glavu, a cilj joj je pokrenuti novu generaciju radnji ženskih šešira i ponovno pokrenuti trend nošenja istih

Modni dodatak koji osim što pokriva glavu najčešće funkcionira kao ukras i na neki način opisuje našu osobnost. U prošlosti neizostavan detalj mnogih žena često je karakterizirao položaj u društvu, dok ga danas ipak nešto rjeđe viđamo u svakodnevnom životu i najčešće ga vežemo uz ekstravagantniji stil odijevanja. Ručno rađeni u starim obrtima s dugačkom tradicijom šeširi su oduvijek imali veliku vrijednost i stajali su pravo bogatstvo. Kultura odijevanja podrazumijevala je nošenje tog modnog dodatka sve do početka 70-ih godina, kada je stil odijevanja doživio revoluciju i kada su se ustaljena pravila počela mijenjati, međutim ekstravagantni modeli ostali su prisutan element među europskom aristokracijom i nezaobilazni modni dodatak konjičke utrke Royal Ascot i danas.

Šeširi kao mala remek-djela (фото 1)

Dizajnerica koja ponovno želi uvesti taj trend i potaknuti obrtnike na stvaranje ukrasa za glavu je Iva Ksenevich koja je svoj zanat pekla u najpoznatijim modnim gradovima, Londonu i Parizu, koji su je oduvijek inspirirali u radu. Spajanje mode i umjetnosti vrlo joj je lagano polazilo za rukom te smatra da zanimljiv šešir kombinaciji može dodati dobar stil, gracioznost pa čak i dramatičnost više nego bilo koji drugi dodatak. Inspiraciju za svoja djela pronalazi u prirodi, geometriji, arhitekturi, ali i životima umjetnika. Na taj način želi prikazati svoju emocionalnu stranu i novu dimenziju kreativnosti, što je jasno vidljivo iz njezinih kolekcija, od kojih je svaka jedinstvena na svoj način. 

Šeširi kao mala remek-djela (фото 2)

Šeširi kao mala remek-djela (фото 3)

Šeširi kao mala remek-djela (фото 4)

Šeširi kao mala remek-djela (фото 5)

Šeširi kao mala remek-djela (фото 6)

Šeširi kao mala remek-djela (фото 7)

Šeširi kao mala remek-djela (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više