Search

Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder

Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder

Tekst: D.D.


Model: Marija Filipović (Relatum Models Managment)
Stylist: Emina Štrkljević
Hair: Anđela Sablić
Make-up: Mia Persico
Image: Alma Štrkljević

Dizajnerica nakita Selma Štrkljević Mravak, koja stoji iza hrvatskog brenda Little Wonder, predstavila je novu kolekciju nakita pod nazivom "MMXX". Dizajnerica se za ovu kolekciju inspirirala antičkim nakitom i njegovim formama te joj je poseban izazov bio ponuditi suvremenu i moderniziranu verziju tih klasičnih antičkih formi. S druge strane, dizajnerica je inspiraciju pronašla u prirodi te nepravilnim formama sirovog dragog i poludragog kamenja koje je "zarobila" u mesingu i srebru te njime ukrasila male nosive amajlije ili, kako bi dizajnerica rekla, podizače sreće.

Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 1)
Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 2)
Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 3)

Kolekcija obiluje bojama i predstavlja svojevrsni odmak od prošlogodišnje kolekcije koja je bila oda minimalizmu. Dizajnerica je u izradi koristila puno srebro 925 čistoće, 24-karatno pozlaćeni mesing, sirovi smaragd, ametist, florit, citrin, safir, turmalin te lapis lazuli, tirkiz i žuti jasper. Ne možemo se ne osvrnuti na činjenicu da je dizajnerica započela s izradom kolekcije u vrijeme karantene i velika joj je želja bila u svaki novi komad Little Wonder nakita utkati pozitivu kroz boje i oblike.

Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 4)

"Željela sam da se ljudi vizualno nahrane pozitivom i ljepotom gledajući moje nove radove i da na trenutak zaborave na probleme koji su nas snašli. U teškim vremenima svima nam pomaže okretanje kulturi, vizualnim podražajima koji mogu zaokupiti našu dušu te nam dati neki novi impuls da skupimo snagu i krenemo dalje", izjavila je dizajnerica.

Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 5)
Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 6)

"Umjetnost je teško kopanje. Bez svakodnevnog traganja ništa se ne nalazi", rekao je jednom veliki Miroslav Šutej. Vođena time, dizajnerica je kopala, tragala i ponudila nam djelić sebe u svojoj novoj kolekciji kojom slavi deset godina postojanja branda Little Wonder.

Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 7)
Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 8)

Kolekcija je nastajala spontano i slobodno, bez pritiska tržišta i bez osvrtanja na postojeće trendove. Za izradu pojedinih komada nakita trebalo je mnogo vremena. Svaki je izrađen s puno strpljenja, ljubavi i truda. Ogrlice, naušnice i narukvice Romana interpretacija su rimskih karika i možete ih kupiti u sjajnoj ili matiranoj verziji. U ovoj kolekciji dizajnerica se posebno poigrala s ukrašavanjem uha koje se mogu ukrasiti s cuffovima za koje nije potreban piercing, mogu se nositi i kao prstenje. Pojedine naušnice moći će se kupiti komadno i kombinirati po vašoj želji. Skulpturalne naušnice Mimoza dostupne su u verziji sa žutim jaspisom, lapis lauzlijem i tirkizom, izuzetno su lagane i ugodne za nošenje. Posebnost ove kolekcije jest baš u tome da ćete se moći poigrati s nakitom i po svojoj želji ukrasiti svoje uši svjetlucavim kamenjem u različitim izvedbama.

Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 9)
Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 10)
Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 11)

Prstenje s dragim i poludragim kamenjem dolazi u dvije debljine srebra te će se moći naručiti u personaliziranoj verziji s kamenom po želji, uz konzultacije s dizajnericom oko vrste kamena i njegovog značenja.

Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 12)

Kampanja je plod suradnje triju sestara. Fotografije potpisuje Alma Štrkljević, a styling Emina Štrkljević. Kolekcija Little Wonder nakita dostupna je u Designer Storeu Krug u Splitu i istoimenom web shopu te uskoro na prodajnim mjestima Take me Home u Zagrebu, Prostor u Rovinju i Croatia in a Box u Rijeci.

Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 13)
Simbioza metala i dragog kamenja u novoj kolekciji hrvatskog brenda nakita Little Wonder (фото 14)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više