Search

Sjećate li se ove hit torbe?

Sjećate li se ove hit torbe?

Kraj dugogodišnje suradnje kuće LV i japanskog umjetnika

Tekst: A.P.


Image: buro247.ru

Ako postoji jedna suradnja koja je doista obilježila modnu povijest onda je to ona između japanskog umjetnika Takashija Murakamija i kuće Louis Vuitton

Marc Jacobs oduvijek je gajio posebnu strast prema suvremenoj umjetnosti koju je često provlačio kroz svoje kolekcije. Kada je zasjeo na tron kuće Louis Vuitton očekivalo se da njegova svježa estetika i drčna energija  udahnu nov život ovom francuskom modnom divu kojem je trebao hitan preobražaj.

2002. godine, Jacobs je za inspiraciju ponovno posegnuo u umjetničke vode ali ovaj put kroz briljantnu ideju suradnje s jednim od najpoznatijih japanskih suvremenih umjetnika Takashijem Murakamijem. Kolekcija modnih dodataka koja je prikazana u proljetnoj kolekciji 2003. godine doživjela je nevjerojatan komercijalni uspjeh. Svi su poželjeli svoju LV torbu sa šarenim monogramom a Murakami je postao celebrity o kojem su i mainstream mediji htjeli znati više.

Ova unosna suradnja trajala je punih 13 godina a kao rezultat Louis Vuitton se mogao pohvaliti s nekoliko „it" modela torbica koje su na njihov račun pospremile milijune dolara. PR služba kuće Louis Vuitton jučer je objavila prekid suradnje na veliku žalost svih istinskih ljubitelja brenda. Razlozi nisu navedeni ali je sasvim jasno da novi kreativni direktor Nicolas Ghesquière njeguje jednu posve drugačiju estetiku te da u njegovom viđenju brenda nema mjesta za Jacobsovo naslijeđe. Torbice će biti povučene iz prodaje do kraja srpnja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više