Search

Smartwatch ili klasičan ručni sat? Kad vidite ovaj editorial poželjet ćete nositi oba!

Smartwatch ili klasičan ručni sat? Kad vidite ovaj editorial poželjet ćete nositi oba!

Modeli iz kolekcije brenda Diesel

Tekst: D.D.


Stylist: Ana Galić i Barbara Jazvić
Image: Denis Butorac

U današnje doba, kada sve više ljudi analogne satove mijenja onim “pametnim”, satovi su daleko od statusnih simbola koji su bili u prošlosti. Ispred izgleda stavlja se funkcionalnost, bolje rečeno multifunkcionalnost, pa sve više modnih kuća, koje u svojem asortimanu modnih dodataka, osim torbica i nakita, kriju i satove, predstavlja smartwatcheve. A s obzirom na bogatu modnu povijest, izgled pametnih satova u izvedbi jedne marke, pogotovo one talijanske, jasno pokazuje kako je i dizajn stavljen visoko na listu prioriteta.

Smartwatch ili klasičan ručni sat? Kad vidite ovaj editorial poželjet ćete nositi oba! (фото 1)

Brojni modni dizajneri, kao i dizajneri asesoara, ove su se sezone inspirirali 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća, a sveprisutan je i trend futurizma. Iako zvuči kao neobičan miks, satovi u ovom stilu jedan su od najtraženijih modnih dodataka, pogotovo kad je riječ o zahtjevnoj, muškoj publici. A upravo takvi se nalaze u novoj kolekciji brenda Diesel.

Smartwatch ili klasičan ručni sat? Kad vidite ovaj editorial poželjet ćete nositi oba! (фото 2)

U DNA-u ovog brenda su autentičnost i originalnost, a Dieselov dizajn prepoznatljiv je "iz aviona". Isto vrijedi i za satove, koji dobivaju jednak tretman kao i bestselleri brenda - traperice, kožnate jakne, kaputi, gležnjače… Naglasak je na industrijskom stilu, s malom dozom rock’n’roll stila. Nešto robusniji modeli stvoreni su za samouvjerene, dok će se ljubitelji suptilnijih kreacija odlučiti za minimalističke modele lišene detalja.

Smartwatch ili klasičan ručni sat? Kad vidite ovaj editorial poželjet ćete nositi oba! (фото 3)

Među takvima se posebno ističe model Flare Rocks s karakterističnim teksturiranim brojčanikom u crnoj boji. Jedini detalji koji se ističu na satu su tanke kazaljke rose gold sjaja, dok su kućište i remen, baš kao i brojčanik, izvedeni u tamnoj nijansi. Za razliku od tog modela, kronograf Griffed ističe se ne samo zlatnim brojčanikom i kazaljkama, već i crnim remenom od nehrđajućeg čelika.

Smartwatch ili klasičan ručni sat? Kad vidite ovaj editorial poželjet ćete nositi oba! (фото 4)

Većina je Dieselovih modela obilježena brojčanikom u vibrantnim nijansama, klasičarima će u moru statement satova u oko upasti model MS9 - s kožnatim remenom smeđe boje, srebrnim brojčanikom i tamnoplavim kazaljkama. Ipak, iako nova kolekcija obiluje upečatljivim modelima satovima, najtraženiji su - smartwatchevi.

Smartwatch ili klasičan ručni sat? Kad vidite ovaj editorial poželjet ćete nositi oba! (фото 5)

Jedan od modela u bogatoj ponudi pametnih satova je i Axial koji je prepoznatljiv po brončanom okviru oko brojčanika. Moderan sat je opremljen tehnologijom Wear OS, koja je kompatibilna s iPhone i Android uređajima, a osim sata, na ruci možete dobivati i zvučne notifikacije, primati pozive, provjeravati kalendar, birati glazbu, pratiti otkucaje srca…

Smartwatch ili klasičan ručni sat? Kad vidite ovaj editorial poželjet ćete nositi oba! (фото 6)

Svi se satovi koji smo koristili u editorijalu mogu pronaći u dućanima Hora Plus, a ponudu možete pogledati i na službenoj stranici brenda.

Smartwatch ili klasičan ručni sat? Kad vidite ovaj editorial poželjet ćete nositi oba! (фото 7)

Leave a comment

više