Search

Stiglo je vrijeme da svoju plastičnu kopču za kosu nosite i vani

Stiglo je vrijeme da svoju plastičnu kopču za kosu nosite i vani

Znamo da već imate barem jednu

Tekst: BURO.


Image: Instagram,
BURO.

Premisa: plastična kopča za kosu je "korisno nužno zlo". Osim što više nije. Ako se na scenu vratila revijom dizajnera Alexandera Wanga za prošlo ljeto, u predimenzioniranom futurističkom stilu, sada se "ustoličila" kao jedan od glavnih (retro) asesoara ljeta 2020. godine, i to baš u svakodnevnom, nepretencioznom obliku.

Stiglo je vrijeme da svoju plastičnu kopču za kosu nosite i vani (фото 3)
@vivianhoorn

Naravno, ne postoji vrijeme kada ove kopče niste mogli kupiti (obično su se nalazile negdje pored blagajne, pa bi ih onaku usput ubacili u košaricu, za "po doma"). Bile one u prvim redovima Instagrama ili nešto što se krije u kupaonici (baš kao i scrunchie gumica za kosu), uvijek su tu. No, sada, iz nekog razloga imamo želju da ih pokazujemo u javnosti. Vjerojatno se radi o općem naletu nostalgije i karanteni kao katalizatoru, ali odjednom nam nekako dobro izgledaju uz oversized sakoe, hoodije i topove na bretele. Uostalom, kada u svom kutu imate saveznike kao što su Bella Hadid, Kendall Jenner, Hailey Baldwin i Kaia Gerber, kao što to trenutno ima skromna plastična štipaljka, onda sve postaje mnogo lakše, zar ne?

Stiglo je vrijeme da svoju plastičnu kopču za kosu nosite i vani (фото 6)
@mathildemaxine

Ono što joj se ne može oduzeti je činjenica da savršeno nadopunjuje svaki vibe. Želite minimalizam? Svako odijelo će izgledati dotjeranije uz punđu koju drži glazirana kopča u crnoj boji ili, još bolje, s uzorkom kornjačevine. Retro? Pastelne nijanse vaš su najbolji saveznik, eventualno uz poneki cvijet. Maksimalizam? Postoje nebrojene ukrašene varijacije na temu od bisera do raznobojnih kamenčića. Plastična kopča za kosu je posvuda, i to u punom sjaju!

Leave a comment

više