Search

Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi

Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi

Francuski stil – saznajte koje komade odjeće nositi, koje boje kombinirati i koje gležnjače i cipele odabrati da bi postali modna influencerica na francuski način!

Tekst: BURO.

Od Francuskinja možemo štošta naučiti: od ljubavnog do kulinarskog umijeća, ali moda i stil su bez premca njihova najizraženija i najdivnija karakteristika.

Francuski stil odijevanja oduvijek je imao mnogo poklonika privlačeći svojom chic jednostavnošću te izgledom koji ne zahtijeva puno truda, novaca ili praćenje trendova: sve je u stilu, diskreciji i „basic“ elementima. To je stil koji se nosi bez napora, voli klasiku ali nije nonšalantan, fancy je ali nije napadan.

U prodavaonicama i na webshopu Planet obuće potražite najljepše gležnjače, čizmice i torbice koje će u skladnoj kombinaciji od vas učiniti ikonu stila.

Francuski chic – odmjereno kombiniranje boja

Kada je riječ o zimskim kombinacijama francuski šik stil karakterizira biranje radije monokromatskih i sivih boja, uz blagi dodir bež i konjak nijanse, blage doze burgundi crvene te nude, creme i šampanj nijansi. Različiti uzorci i šareni print detalji se izbjegavaju, osim ako se ne radi o omiljenim ševron i diskretnim tartan motivima.

Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 1)
Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 2)

Fini materijali odjeće i obuće

Jedna od glavnih karakteristika francuskog stila zimi je pronalaženje prave ravnoteže između dotjeranog izgleda i osjećaja topline i zaštićenosti. Prilikom odabira odjeće pažnja se poklanja kvalitetnoj vuni, kašmiru i pamuku, a isto se pravilo odnosi i na odabir najboljeg para gležnjača ili čizmica koje će u skladnoj sinesteziji stvoriti bezvremenski lijep francuski stil.

Hrvatice, baš kao i Francuskinje vole biti u pokretu, kreću se kroz gradsku vrevu, žure na više strana i stoga teže obući koja će biti udobna, ali elegantna i svestrana, odnosno nosiva i na haljinu, kao i na hlače, uz dugi kaput jednako kao i uz jaknu ili blejzer.

Pronaći najbolje ženske gležnjače koje će objediniti sve tražene elemente stila i načina života moderne žene nije lako, ali uz Planet obuću stvar odabira postaje puno lakša.

Ženske gležnjače – chic odabir

Uz vaše široke crne, sive i bijele kardigane, beige balonere, duge i kratke kaputiće s ukrasnim gumbićima ili remenom, vrijeme je za odabir najljepših gležnjača koje će poslati slatki francuski poljubac vašem outfitu.

Predlažemo predivne Nina fashion modele gležnjača koje će vas fascinirati od početka do kraja: od zašiljenog ili bademastog vrha do tanke ili blok pete. Od lakirane do baršunaste teksture gornjišta, od čistih simplicité linija do ukrasnih mašnica na peti; od zavodljive crvene boje potplata do sofisticiranog metalik sjaja blok peta.

Pogledajte na linku atraktivan izbor ženskih gležnjača za vaš šik outfit, a mi vam predlažemo ove sjajne modele, sada na sezonskom popustu!:

Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 3)
Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 4)
Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 5)

Stil ispred trenda

Govoreći o francuskom šiku, ne možemo a da ne spomenemo legendarnu Coco Chanel i njeno nevjerojatno jednostavno, a opet savršeno pogođeno promišljanje o modi koje na koncizan način pogađa u samu srž tajne francuskog šika.

Moda se mijenja, ali stil ostaje.

Jednostavnost je osnova istinske elegancije.

Odjenite se pretenciozno i zapamtit će haljinu; odjenite se odmjereno i zapamtit će ženu.

Žena s dobrim cipelama nikad nije ružna.

Odabir ženskih cipela u zimsko doba uglavnom se ograničava na zatvorene prostore, urede ili proslave. Uz klasičnu crnu cipelu na petu, koja je idealna pratnja maloj crnoj haljini, zašto ne biste odabrali crnu nisku cipelu na blok petu s baršunastim vezicama i diskretnom prozirnom čipkom sa strane.

Francuskinje nikada ne žrtvuju svoj osjećaj udobnosti, a ovaj privlačan model crnih lakiranih cipela upravo objedinjuje to pravilo: lijepo i atraktivno, a opet udobno i opušteno.

Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 6)

Detalji koji čine razliku

Francuski stil nikada ne izgleda kao da je puno vremena i pažnje uloženo u njega, a opet, uvijek izgleda prekrasan, odmjeren i uravnotežen što su naoko jednostavne karakteristike za koje se nekada treba i potruditi.

Mali, dobro odabrani detalji outfita bit će vaša slatka trešnjica na torti. Bilo da se radi o lijepoj marami zavezanoj na poseban način, gracioznoj torbici, kapici, šeširu ili minimalističkom nakitu, oni su također važan dio cjelokupnog stila.

Potražite na linku odličan izbor ženskih torbica za vaš tres jolie outfit, a mi vam predlažemo ove modele, sada na sezonskom popustu!:

Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 7)
Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 8)
Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 9)
Stil koji nas je totalno osvojio: francuski chic i kako ga nositi zimi (фото 10)
više