Search

#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic

#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic

Idealan za ljetne dane

Tekst: D.D.


Image: Hvar Republic

Čak i zagriženi minimalisti, kad su odjeća i modni dodaci u pitanju, daju si oduška kad stigne mnogima omiljeno godišnje doba - ljeto. A slično funkcionira i Karmen Drinković koja baš zato ljeti, za razliku od ostalih, radi punom parom. Naime, prije devet godina ova je Hvaranka osnovala vlastiti brend i specijalizirala se za ručnu izradu svega ljetnog kao što su ukrasni cvjetovi od tkanine, ogrlice s perlicama i cirkonima, pletene narukvice te cekeri... U posljednje vrijeme fokus je stavila na nakit od perli, školjkica i dragog kamenja i to je, čini se, bio pun pogodak jer su društvene mreže poludjele za njezinim upečatljivim narukvicama i ogrlicama.

#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic (фото 1)
Anastazija Makjanić
#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic (фото 2)
#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic (фото 3)

Iako je vrlo kreativna i ideja joj nikad ne dostaje te svaki slobodan trenutak provodi u, kako sama kaže, igri s perlicama, ime brenda Hvar Republic ipak je posudila od supruga koji je taj natpis tiskao na majice sebi i prijateljima u doba najveće popularnosti dalmatinskog otoka.

#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic (фото 4)
#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic (фото 5)
#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic (фото 6)

Bez obzira na to što joj se obujam posla iz godine u godinu povećala Drinković je odlučila ostati autentična, a to jedino može postići time da sav nakit izrađuje sama i to ručno. Kako je orijentirana većinom na nakit namijenjen za ljeto (iako se dio komada može nositi i čitave godine) koristi staklene svjetlucave perlice raznih boja, školjke, poludrago kamenje, bisere, privjeske s pozlatom te neizostavni konac. "Koristim gotovo sve što mi dođe pod ruku, odnosno što uspijem nabaviti. Većina narukvica umjesto kopče ima konce tako da si svatko može prilagoditi veličinu. A opet taj materijal daje i jednu ležernu notu koju osobno volim kod ljetnog nakita. A da ne govorim od faktoru brzine i jednostavnosti skidanja i stavljanja što nam je ljeti bitno jer uvijek negdje jurimo, na kavu, na plažu, u izlazak...", kaže 35-godišnja dizajnerica nakita.

#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic (фото 7)
#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic (фото 8)

Proces izrade uvijek je drugačiji - tu značajan faktor čini i dvoje djece od dvije odnosno pet godina, a inspiraciju pronalazi posvuda na svojem otoku, pogotovo u atmosferi koja zavlada u proljeće prije nego što sve u potpunosti oživi u ljetnoj sezoni. "Kako je na otoku nemoguće skoknuti do dućana i kupiti si nešto za određenu prigodu - a ljeti ih uvijek ima - tada uvijek sebi nešto na brzinu složim jer, kao i svi, želim biti posebna i chic", kaže Drinković. Baš zato izrađuje i decentnije komade nakita koji se međusobno mogu kombinirati, primjerice tanka ogrlica od sitnih perlica s nešto robusnijim lancem od karika zlatnog sjaja. I upravo je posljednji model izazvao totalno pomamu na Instagramu, no vlasnica brenda kaže da je njezin top pick za ljeto ipak narukvica sa školjkicom i zlatnim perlicama koja je jednostavna, a opet efektna. Jednako su tražene i ogrlice s privjescima i raznobojnim perlicama, a komade hrvatskog brenda već su nabavile influencerice kao što su Ana Bacinger, Teuta Mesaroš, Anastazija Makjanić i brojne druge...

#trending: Hrvatice poludjele za nakitom brenda Hvar Republic (фото 9)

Nakit se može pogledati na Instagramu, putem kojeg se može i naručiti te u Fabrika Concept Storeu u Komiži na otoku Visu. Cijene se kreću od 80 do 260 kuna, a u pauzama od izrade nakita Hvaranka ne odmara već kuje planove o otvaranju cvjećarnice i galerije/dućana s mlađom sestrom Lucijom, u kojoj će se moći pronaći cvijeće, nakit, ali i ostale stvari s natpisom Hvar Republic.

Leave a comment

više