Search

Upečatljive cipele s potpisom sarajevske dizajnerice

Upečatljive cipele s potpisom sarajevske dizajnerice

Gordana Dimitrijević


Kao i mnogi njeni sugrađani Gordana Dimitrijević, tada studentica ekonomije u Sarajevu, napustila je 1995. godine rodni grad u potrazi za boljim životom. Život ju je odveo u Pariz, gdje je uskoro dobila priliku pohađati modnu školu Studio Bercot koju je završila i Isabel Marant

Po završetku studija Dimitrijević se usavršavala radeći za tvrtke kao što su Charles Jourdan, Mellow Yellow, Stephane Kelian i Accessoire Diffusion, pritom sanjajući o vlastitom brendu cipela i modnih dodataka koji je napokon pokrenula 2012. godine. Brend koji nosi njezino ime ubrzo su prepoznale i ugledne tiskovine, a neke od njih su Grazia, Marie Claire, Cosmopolitan, Numero i Elle, a Dimitrijević iza sebe već ima četiri samostalne kolekcije.

Upečatljive cipele s potpisom sarajevske dizajnerice (фото 1)

Njezin je dizajnerski stil teško smjestiti unutar nekog okvira. Dimitrijević ne mari za trendove, čak im i prkosi, stoga u njezinoj najnovijoj kolekciji nećemo naići čak ni na tragove stila sedamdesetih godina, toliko prisutnog u dizajnerskim kolekcijama ove godine. Ona obožava jarke boje, kontraste u teksturama poput onog između glatke i brušene kože i ne zazire od raskošnih detalja poput umjetnog dragog kamenja i kristala.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više