Search

Upoznajte 5 niche brendova naočala u koje smo se zaljubili

Upoznajte 5 niche brendova naočala u koje smo se zaljubili

Tekst: BURO.

Image: BURO.

One su neizostavan dio svakog outfita (realno, ne samo ljetnog), ali i svake modne fantazije. Bilo da ste vjerni jednom paru koji ide uz sve ili sunčane naočale volite mijenjati uz svaku kombinaciju i raspoloženje, ovo su niche brendovi koji će se sigurno naći na vašoj listi želja.

ANDY WOLF

Ako tražite besprijekoran dizajn i kvalitetu, ali i transparentnost i fair trgovinu, u ovom austrijskom brendu ćete pronaći standard po kom ćete poslije mjeriti sve ostale. Njihova proizvodnja je mala i broji svega 50 zaposlenih, ali se svaki korak od dizajna pa do posljednjeg šarafića izrađuje u Austriji, a acetat koji koriste dolazi iz Italije i velikim je dijelom proizveden na održiv način. Ovo je luksuz zbog kojeg apsolutno ne trebate imati grižnju savjesti.

RAEN

"Inspirirani klasikom, ručno rađeni za današnjicu" - moto kalifornijskog brenda vidljiv je u svakom modelu s njihovim potpisom. Iza njega stoje čak tri osnivača: Justine Heit, kreativni direktor, Jeremy Heit, direktor i Jordan Percy, glavni dizajner, a modeli se izrađuju ručno od acetata najviše kvalitet koji se dobiva od celuloze i pripada u obnovljive prirodne resurse te stakala koja pružaju 100-postotnu zaštitu od UVA i UVB zraka. Jesmo li spomenuli neodoljiv dizajn?

LAPIMA

Ideja o ovom brendu razrađivana je dvije godine, prije nego što je i službeno osnovan 2016. Par kreativaca, Gisela i Gustavo Assis, odlučili su napraviti nešto više od "asesoara" pa su sunčane naočale brenda zapravo konverzacija oblika, povijesti i kvalitete, a dizajn je inspiriran spojem prirode Brazila i njegove dekonstruirane arhitekture. Ručno rađeni modeli su savršena simbioza najmodernije tehnologije i vintage elegancije bezvremenskog dizajna.

KALEOS

Kaleos je brend koji za cilj ima ponovnu invenciju onoga što smatramo naočalama (a i linija odjeće im je više nego vrijedna pažnje - provjerite na njihovoj stranici). Kreativna direktorica Claudia Brotons je svoje bogato znanje, talent i intuiciju usmjerila k stvaranju izuzetnog dizajna i najkvalitetnijoj izradi, o čemu govori i činjenica da se svaki model izrađuje ručno, a da je za razvijanje svakog modela potrebno u prosjeku nešto više od godine dana. Ako su nevjerojatan dizajn i besprijekorna pažnja na detalje ono čemu težite, obavezno morate istražiti ovaj brend.

LESCA

Heritage francuski brend koji je po svemu zadržao svoju posebnost i ekskluzivnost. Nastao je u Parizu 1964. godine, danas se na njegovom čelu nalaze sinovi osnivača koji su odrasli u radionicama za proizvodnju naočala. Upravo su Mathieu i Bertrand Lesca zaslužni za to što bezvremenska estetika brenda i dalje živi i osvaja, a svoju inspiraciju nalaze u modelima kakve su nosili Le Corbusier, Mia Farrow, Michael Kane i Marilyn Monroe. Upišite nas na listu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više