Search

Upoznajte Monoi, srpski brend nakita koji je upravo predstavio novu kolekciju jednostavnog, ali efektnog prstenja

Upoznajte Monoi, srpski brend nakita koji je upravo predstavio novu kolekciju jednostavnog, ali efektnog prstenja

Tekst: D.D.


Image: Monoi

Ljubav prema minimalizmu i plemenitim metalima odvela je brata i sestru u kreativne poduzetničke vode - osnovali su, naime, brend nakita Monoi. Iako su po struci oboje arhitekti, Marko i Maja Bačanin, krajem 2018. godine postali su dizajneri nakita inspiriranog geometrijom i modernom arhitekturom. Njihov nakit nije vezan za trend ili sezonu, što je jedan od glavnih atributa ovog minimalističkog brenda, pomalo je edgy, ali jednostavan te se izrađuje od najkvalitetnijeg srebra ili zlata.

Upoznajte Monoi, srpski brend nakita koji je upravo predstavio novu kolekciju jednostavnog, ali efektnog prstenja (фото 1)

S obzirom na to da potječu iz kreativne obitelji, ne čudi da su se odlučili na ovaj korak, a sav se nakit izrađuje u obiteljskoj radionici u Srbiji, počevši od rafiniranja metala, spajajući tradicionalne, održive metode izrade i suvremeni dizajn. "Jednostavno je lijepo" je moto po kojem stvaraju, a naglašavaju i da se sav nakit izrađuje ručno.

Upoznajte Monoi, srpski brend nakita koji je upravo predstavio novu kolekciju jednostavnog, ali efektnog prstenja (фото 2)
Upoznajte Monoi, srpski brend nakita koji je upravo predstavio novu kolekciju jednostavnog, ali efektnog prstenja (фото 3)

No, svakom komadu potrebna je osoba sa svim svojim manama, vrlinama i mišljenjem koja će ga nositi i tako dizajn dodatno oplemeniti i prilagoditi ga svojem stilu. Fokusom na jednostavnu estetiku, ali bez žrtvovanja udobnosti, postiže se lako integriranje nakita u bilo koji način odijevanja ili priliku.

Upoznajte Monoi, srpski brend nakita koji je upravo predstavio novu kolekciju jednostavnog, ali efektnog prstenja (фото 4)

"Sve što kreiramo nije vođeno trendom, već intuicijom i osobnim ukusom. Ideja je da estetika brenda privlači ljude s određenim načinom razmišljanja, a ne samo stilskim senzibilitetom. Želimo da kupci osjete dio pozitivne energije uložene u stvaranje svakog pojedinačnog proizvoda", otkrila je Maja Bačanin.

Upoznajte Monoi, srpski brend nakita koji je upravo predstavio novu kolekciju jednostavnog, ali efektnog prstenja (фото 5)

Spoj dugogodišnjeg iskustva kroz obiteljsku manufakturu proizvoda od plemenitih metala i vještina stečenih kroz arhitektonsko obrazovanje je rezultiralo prepoznatljivom pročišćenom estetikom kolekcije prstenja.

"Trenutačna kolekcija sadrži samo prstenje jer je to predstavljalo najveći dizajn izazov za nas, ali ćemo uskoro proširiti asortiman proizvoda", kaže suvlasnica brenda Monoi.

Upoznajte Monoi, srpski brend nakita koji je upravo predstavio novu kolekciju jednostavnog, ali efektnog prstenja (фото 6)

Čisti, geometrijski oblici čine ovaj nakit nosivim i svevremenskim, a ujedno mu daju i dozu kulerskog štiha. Bilo da je riječ o jednoj od prvih kreacija, prstenu Quadra, u obliku kvadrata, koji dokazuje kako nakit može biti jednostavan i lagan, ali efektan, ili statement komadima kao što su modeli Aveo ili Linea, čije se tanke metalne linije protežu preko nekoliko prstiju, ovaj poseban nakit privući će poglede i bez toga da je glomazan i flashy. A ako se nas pita, to je zaista pun pogodak!

Leave a comment

više