Search

Vječni komadi domaćeg brenda: Donosimo prvi pogled na novu kolekciju nakita My Mon Mon

Vječni komadi domaćeg brenda: Donosimo prvi pogled na novu kolekciju nakita My Mon Mon

Urednik: D.D.


Model: Paula Puškaš i Mia Matić
Stylist: Mirna Vučemilo
Make-up: Nika Žlof
Image: Senja Vild i Franjo Matković

Kolekcija pod nazivom "Simple", hrvatskog brenda nakit My Mon Mon, kako joj i naziv kaže, lišena je svih kolorističkih detalja te akcent stavlja na formu i odnose veličina i oblika prema načelima dobrog dizajna. Zadržan je vizualni rukopis brenda nakita, po kojem je My Mon Mon i stekao prepoznatljivost među velikom konkurencijom, ali i hrvatskom fashion publikom. Sveprisutniji trend recyclinga u modi očigledno nije fenomen koji je zastupljen i rezerviran samo za visoku modu koju stvaraju etablirani brendovi, već su ga i hrvatski, manji brendovi osviješteno i pametno integrirali u svoje poslovne modele.

Vječni komadi domaćeg brenda: Donosimo prvi pogled na novu kolekciju nakita My Mon Mon (фото 1)

Filozofija je iskoristiti materijale koji su ostali od kreiranja prethodnih kolekcija i pretočiti ih u potpuno novi vizualni izričaj te pritom istima dati značaj i vrijednost u kvaliteti izrade. Svaka prijašnja kolekcija ovog brenda nakita, od skice pa do realizacije, kretala je od simple, odnosno jednostavnog, kostura kojemu su se naknadno dodavali elementi poput bisera i poludragog kamenja kako bi se dobio dojam kojim se kolekcija prezentirala u modnom svijetu.

Vječni komadi domaćeg brenda: Donosimo prvi pogled na novu kolekciju nakita My Mon Mon (фото 2)

Tako kolekcija "Simple" zapravo prolazi proces dekonstrukcije i vraćanja na inicijalnu ideju gdje osnovni oblici grade pojedini model visoko kvalitetnog nakita od medicinskog čelika i 18-karatne pozlate, a vizualnu igru dizajnerice brenda su ostavile na zlatnoj i srebrnoj nijansi gdje svaka podiže i naglašava ovu drugu. Cijene su i dalje pristupačne jer je, kako nam otkrivaju kreatorice, bitno da je nakit pristupačan široj masi kako bi se ista mogla upoznati s My Mon Mon proizvodima te se uvjerila u kvalitetu izrade bez promjena boje metala ili skidanja pozlate u kratkom roku.

Vječni komadi domaćeg brenda: Donosimo prvi pogled na novu kolekciju nakita My Mon Mon (фото 3)

"Iz istog razloga lišili smo svaki 'suvišan' segment kako bi nakit zaista bio za svaku suvremenu ženu koju uvijek gledamo kao esenciju i inspiraciju. Snažnu, intelektualno potkovanu i željnu za komadom nakita kojoj će podići svakodnevni look, no također da je sposobna ukomponirati ga u neku potpuno ekstravagantniju modnu priču prema svom nahođenju", stoji u izjavi brenda My Mon Mon.

Vječni komadi domaćeg brenda: Donosimo prvi pogled na novu kolekciju nakita My Mon Mon (фото 4)

Tako je, dakle, integracijom koncepta i kreativne inspiracije nastajao sukus vizualne estetike. Svaki model nakita nastao je kao reakcija na promišljanje, što iz brenda uvijek iznova ističu jer vjeruju da se svaka poslovna žena može pronaći u više nego jednom modelu u svrhu građenja svoga imidža te ih može kombinirati uz elegantnu modnu kombinaciju, ležerniji streetwear look ili, pak, integrirati u svoj osebujan stil izgrađen u njezinom svijetu, sasvim posebnom i unikatnom.

Vječni komadi domaćeg brenda: Donosimo prvi pogled na novu kolekciju nakita My Mon Mon (фото 5)

Kontekst nakita nije unaprijed određen, on se stvara u mikro svijetu svake naše klijentice ponaosob gdje pristajemo na personalizaciju baš svakoga komada kako bi bio upravo po mjeri osobe koja ga želi. Sve komade nakita iz nove kolekcije možete pogledati na Instagram profilu brenda, a naručiti ih putem službenog webshopa. Osim toga, brend možete kontaktirati putem službene Facebook stranice, a novost koju My Mon Mon nudi je i ta da se prstenje iz nove kolekcije, izrađeno do 925 srebra, može prema želji a pozlatiti u gold, rose gold ili antracit nijansi, što čini posebnu ediciju nakita "Krinka", u sklopu "Simple" kolekcije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više