Search

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly

Bezvremenski dizajn!

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

Valextra je luksuzna talijanska kuća modnih dodataka koji su predmet žudnje brojnih fashionista. Osnovao ju je Giovanni Fontana 1937. godine u Milanu, a od tada se istaknula svojim upečatljivim dizajnom kojeg vole svi. Od četrdesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća, njihove proizvode su često kupovali slavni klijenti, a među njima su bili industrijalac Gianni Agnelli, glumica Grace Kelly, poduzetnik Aristoteles Onassis, te bivša američka prva dama Jacqueline Onassis.

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly (фото 1)

Tijekom posljednja dva desetljeća 20. stoljeća Valextra je proizvodila kožne galanterije za luksuzne modne kuće kao što su Cartier i Armani. Godine 2000. tvrtku je kupio poduzetnik Emanuele Carminati Molina, koji i danas obnaša dužnost predsjednika. Na mjestu izvršnog direktora nalazi se Marco Franchini, koji je prethodno proveo sedam godina kao predsjednik švicarske tvrtke Bally.

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly (фото 2)

Svi su proizvodi ovog brenda izrađeni od kože koja se ekskluzivno proizvodi u Italiji. Valextra je s godinama postala simbol za vrhunski luksuz kada su modni dodaci o pitanju, kao i prvim odabirom brojnih modnih entuzijasta. Ovaj se talijanski brend ne pokorava trendovima, već ih vješto zaobilazi svojim bezvremenskim dizajnom. Valextrine modne dodatke ponajbliže opisuje riječ minimalizam, tako da kada gledate njihove torbe, zasigurno nećete naići na ogroman logo, prošivene džepove ili bilo kakve druge ukrase. Ono što krasi ove torbe je jednostavan, klasičan i čist dizajn čija tradicija traje više od 80 godina.

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly (фото 3)

Unatoč svim modifikacijama s kojima se modna industrija svakodnevno susreće, Valextra ostaje dosljedna sebi i ne trpi brzomijenjajuće trendove. Zanimljivo je da ovaj brend godišnje izbaci tek dva do tri nova proizvoda, a prosječna cijena jednog njihovog komada kreće se između 1500 do 2500 američkih dolara. Osim ženskih asesoara, u svojoj ponudi imaju i proizvode za muškarce poput popularnih torbica oko struka koje će voljeti baš svi modni entuzijasti.

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly (фото 4)

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly (фото 5)

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly (фото 6)

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly (фото 7)

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly (фото 8)

Zaljubit ćete se u modne dodatke talijanskog brenda kojeg su obožavale i Jackie O. i Grace Kelly (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više