Traži

Zyne: novi brend cipela koji pratimo

Zyne: novi brend cipela koji pratimo

Inspirirano Marokom

Tekst: D.D.


Fotografija: Buro247.ru,
Instagram

Još se jedan brend, baš kao i francuski dizajner Jacquemus, inspirirao Marokom, odnosno njegovom tradicionalnom obućom. Naime, Zineb Brittel je dizajnerica porijeklom iz Casablance koja si je uzela u zadatak oživjeti tradicionalnu marokansku obuću, kao i ručnu izradu iste. No, sve to ne bi mogla tako vješto izvesti da nije završila modni dizajn u pariškom ESMOD-u i brusila znanje radeći za prestižne mode kuće kao što su Christian Dior i Sonia Rykiel. Usput je otkrila strast i talent prema izradi obuće, a dodatne vještine potražila je u školama za dizajn Saint Martins u Londonu i talijanskoj Modi Pelle. U njezinom joj se pothvatu pridružila i prijateljica Laura Pujol, današnja poslovna partnerica, koja je zadužena za predstavljanje cipela njihovog brenda Zyne svijetu.

Zyne: novi brend cipela koji pratimo (фото 1)

Svoju su prvu kolekciju cipela podijelile u tri cjeline. Linija "Sobryss" predstavlja klasične marokanske natikače na moderan način. Udobne i minimalističkog dizajna, u neutralnim nijansama i s pletenim detaljima namijenjene su ženama kojima nisu potrebni flashy komadi da bi se istaknule svojim stilom. Rafinirana i elegantna "Medzo" linija ukrašena s perlama kao stvorena je za večernje izlaske, dok su sandale "Full Up" u različitim bojama i teksturama s ručno rađenim detaljima koji nalikuju zvjezdanim konstelacijama napravljene za vječne sanjare.

Zyne: novi brend cipela koji pratimo (фото 2)

Osim što se modeli izgledom naslanjaju na tradiciju, i njihova izrada je takva. Brend, naime, surađuje sa ženama iz Maroka koje su tu vještinu naučile od svojih majki i baka, u nadi da će se, kad vide ove moderne i glamurozne natikače, za izradu zainteresirati i mlađe generacije. Za ljetne modele korištene su rafija i saten porijeklom iz Maroka, a iako se ovaj fair trade i conscious brend trudi sve materijale nabavljati lokalno, dio ih i naručuju iz drugih zemalja. Pa, tako koža stiže iz Italije i Njemačke, perle iz Francuske, a Swarovski kristali naručuju se iz Sjedinjenih Američkih Država.

Zyne: novi brend cipela koji pratimo (фото 3)

Kreativke iz Zynea poručuju da još uvijek izučavaju nove tehnike i smišljaju novi dizajn, a da će svake godine u ponudi dodavati nove proizvode. Pa iako su ove sezone fokusirane samo na svoje natikače s niskom petom, već za iduću godinu najavljuju torbe, remenje i druge modne dodatke s potpisom njihova brenda. Svi se komadi mogu kupiti putem online platformi Net-a-Porter i Martha Louisa te na online dućanu Zyne.  

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više