Search

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar

Kombinacije koje bismo voljeli vidjeti na slavnim uzvanicama

Tekst: D.M.

Image: Imaxtree

Tjedni mode uvijek su impresivni, ali Tjedan visoke mode podiže ljestvicu na potpuno novu razinu - svaki look je komad nosive umjetnosti koji lebdi pistom, a izrada svakog od njih može potrajati do 700 sati. Riječ je o raskošnoj aferi koja uključuje najpoželjnije kuće visoke mode i privlači modnu kremu, kao što dodjela filmskih nagrada Oscar privlači sami vrh filmaškog svijeta. To je trenutak gdje se ta dva svijeta spajaju nakon što je svaki, u prethodnom razdbolju, dao najbolje od sebe. A s obzirom na to da više ne možemo dočekati modne poslastice koje će zvijezde odjenuti za crveni tepih, složili smo popis lookova koje bismo htjeli vidjeti.

Giambattista Valli (look 10)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 1)

Talijanski kreator Giambattista Valli majstor je hvatanja pažnje, a eterični su lookovi dobili zamaha na dodjelama ove sezone pa bi i ova tirkizno-narančasta perjanica modne kuće mogla pronaći svoj put do crvenog tepiha.

Givenchy (look 28)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 2)

Dizajnerica Claire Waight Keller na pistu je poslala niz voluminoznih haljina stisnutih u struku čvrstim kožnatim remenjem i tako "prizemljila" eterične komade francuske kuće i dala im dašak suvremenosti.

Dior (look 49)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 3)

Komplet francuske modne kuće s dramatičnim plaštom savršen je za nekolicinu glumica koje smo navikli gledati u ženskim odijelima. Elegantan je, privlači pažnju i ima futuristički štih.

Valentino (look 33)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 4)

Genijalni kreativni direktor talijanskog brenda, Pierpaolo Piccioli, već je dvije sezone zaredom miljenik celebrity dama, bez obzira na voluminozne i pomalo nepraktične kreacije koje pokazuje u haute couture kolekcijama, a ove je sezone suzio siluetu. Pa tako ova, krojem jednostavna, ali aktraktivna kraljevsko plava toaleta vapi za blicevima fotografa.

Schiaparelli (look 35)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 5)

Ružičasta kreacija dužine do gležnjeva nalikuje modelima kakvi su se nosili početkom milenija, ali s modernom notom, za koju je ponajprije zaslužna, ove sezone nevjerojatno popularna, ružičasta boja. Iako je na pisti u kombinaciji sa sandalama, na crvenom će tepihu odlično izgledati sa salonkama u kontrastnom tonu, primjerice mint boje, ukrašenima s kristalićima, ili, pak, u color block varijanti s grimiznom nijansom.

Givenchy (look 34)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 6)

Ovaj pomalo ekstravagantni Givenchy komad s ogromnim remenom stavlja naglasak na dekolte, naglašava ključne kosti i ramena, a na umu već imamo par filmašica koje bi ga mogle odabrati.

Armani (look 40)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 7)

Sofisticirana kreacija u retro stilu osvaja slikarskim uzorkom i suptilnim resama koje se presijavaju kako se miče tkanina. Zapravo, cijeli bi look funkcionirao na dodjeli nagrada - torbica, cipele i "luster" naušnice koje sežu do ramena.

Valentino (look 53)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 8)

Elegantna, ne pretjerano strukturirana, mladenačka, zatvorena, ali u Valentino crvenoj nijansi. Haljina sa satenskim manžetama isticat će se čak i na crvenom tepihu.

Chanel (look 56)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 9)

Iako po duljini pripada u koktel haljine, ovaj čipkasti Chanel model, za čiji je dizajn zaslužna Virginie Viard, odaje svečani dojam, a ostavlja i mjesta za eksperimentiranje cipelama.

Dior (look 1)

10 lookova s Tjedna visoke mode koje želimo vidjeti na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar (фото 10)

Ove godine je kreativna direktorica modne marke, Maria Grazia Chiuri, posegnula za  paletom zlatnih boja, predstavivši zasljepljujuće siluete koje će izgledati posebno dobro uparene s oskarovskim kipićem.

više