Search

Modni stil: Peony Lim

Modni stil: Peony Lim

Iz Europe u Aziju i opet natrag


Peony Lim, Britanku kineskog podrijetla, možemo opisati kao veselu i talentiranu djevojku. Peony je jedna od onih za kojima ćete se jednostavno okrenuti na ulici. Kada je studirala kulturalne studije na London University od Arts, a kasnije i povijest umjetnosti na Courtauld Institute, na ulicama u blizini kampusa su je fotografirali street style fotografi. Fotografije su joj se toliko svidjele da je u studenom 2010. godine odlučila pokrenuti vlastiti blog Peonylim.blogspot. Tijekom prve godine postojanja bloga, Peony su primijetili svi: od Voguea do The Sunday Times Stylea.

Godinu dana nakon, Peony je otvorila i online shop gdje možete kupiti odjeću i nakit. Sve su stvari ručno izrađene u tvornici u Cornwallu, na jugozapadu Engleske, a nosi ih i sama Peony tijekom Tjedana mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu. Svaka stvar govori svoju priču, a možete ih, ako želite, razmijeniti ili vratiti. Osobito nas veseli sustav isporuke na sve kontinente. Ukratko, sve je vrlo organizirano. Rekli bismo, vrlo „British“: jasno, pristupačno i točno.

Peony Lim živi između Europe i Azije što ju je inspiriralo za stil suvremene mongolske carice. Dugi zlatni kaftani, kape od obojenog krzna, odijela s kravatom i šeširom, traper bomber jakne i cijela kolekcija sandala uz Peony dobiva čudesan sklad. Možda je upravo stvar u tome da se prema odjeći treba odnositi s daškom humora kako bismo postigli taj željeni jedinstveni stil.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više