Search

Djevojka tjedna: Daria Darmaniyan

Djevojka tjedna: Daria Darmaniyan

Büro 24/7 suradnica iz Londona

Posljednjih mjeseci na Büro 24/7 mogli ste pratiti zanimljive priče iz Londona. Naša nas je suradnica s lica mjesta obavještavala o aktualnostima iz svijeta umjetnosti i mode te nam tako približila jednu od najzanimljivijih svjetskih metropola, kraljevski London. Upoznajte Dariju Darmaniyan, našu djevojku tjedna. 

Rodom iz Moskve, Daria je trenutno stanovnica Londona, gdje studira na umjetničkoj akademiji Central Saint Martins college of art and design. Nakon klasične gimnazije koju je pohađala u Zagrebu, na pitanje Što dalje? odgovor je bio studirati umjetnost, dizajn i modu! Iako je bila prihvaćena na svih sedam fakulteta na koje se prijavila u Londonu i Parizu, bila je čast biti među 40-ak odabranih za smjer kustos umjetnosti i art market. Svjetski poznata škola iz koje su izašla velika imena poput Stelle McCartney, Alexandera McQueena, Johna Galliana, Colina Firtha i mnogih drugih, bila je prvi izbor za Dariju. Već za vrijeme prve godine studija odradila je dvije fenomenalne prakse; kod poduzetnice i osnivačice online vintage storea Rewind Vintage, Claudije Ricco te na svjetski poznatoj aukcijskoj kući Christie's, a trenutno piše i fotografira za Büro 24/7 što je, kako naglašava, sjajna poveznica između dva grada u kojima se osjeća kao kod kuće; Moskve i Zagreba.

Daria London

Kako kaže o Londonu; "24 sata u tom gradu jednostavno nije dovoljno!" Svaki tjedan je nova izložba u nekom od poznatih muzeja ili galerija. ''Draža su mi otvorenja novih izložbi u galerijama moderne umjetnosti gdje možeš upoznati samog umjetnika, vidjeti slavnog kolekcionara umjetnosti, popiti čašu šampanjca i upoznati nove ljude'' objašnjava Daria. Iako obožava London, grad je ne drži na mjestu pa često putuje, a sljedeća destinacija je Istok; ''zbog drugačije kulture, fenomenalne arhitekture, otvorenih i simpatičnih ljudi, super razvijenih gradova i divlje prirode. Istok oduševljava!!!'' Uskoro ćete moći pročitati Darijin putopis iz Singapura, a mi nestrpljivo iščekujemo njezin sljedeći korak.

Daria London

Djevojka tjedna: Daria Darmaniyan (фото 1)

Djevojka tjedna: Daria Darmaniyan (фото 2)

Daria London

Djevojka tjedna: Daria Darmaniyan (фото 3)

Djevojka tjedna: Daria Darmaniyan (фото 4)

Djevojka tjedna: Daria Darmaniyan (фото 5)

Daria London

Tekst: Tina Kovačiček
Foto: Privatni album 

više