Search

24/7 u gradu s... Pamelom Smoljanić

24/7 u gradu s... Pamelom Smoljanić

Tekst: D.D.


Image: Denis Butorac

Posljednjih mjeseci, više nego ikad, živimo online. Životne prilike primorale su nas na to, a na svu sreću, pametni telefoni koje smo toliko puta micali iz ruke i proglašavali digitalni detoks "od sutra", postali su naš prozor u svijet. No, kad su vam posao društvene mreže te digitalni PR i marketing, onda se i nije toga puno promijenilo, odnosno "nova normala" nalikuje svakodnevici, baš kao Pameli Smoljanić. A uvid u njezin život ima čak 39.7 pratitelja na Instagramu kojima je poznata pod handleom @august_xvi. Influencericu, strastvenu ljubiteljicu mode i ambasadoricu brenda Mona ulovili smo u Zagrebu u kojem živi i radi, a kojeg svakog ljeta, barem na nekoliko tjedana, mijenja za rodni Dubrovnik.

24/7 u gradu s... Pamelom Smoljanić (фото 1)

Modu obožavam zbog...

Dopušta mi da se kreativno izrazim, ali i zbog toga što se, kada nosim nešto što mi se posebno sviđa, uvijek osjećam baš super!

Moj stil je...

Romantičan, ženstven, pomalo boho s klasičnim komadima i nekim modernijim twistom...

6:00 A.M.


WAKE UP CALL

24/7 u gradu s... Pamelom Smoljanić (фото 3)

Alarm mi zvoni u 6, ali se pravim da ga ne čujem do 6:30 kad se napokon dižem.  Za dana početak se umijem, operem zube, stavim leće i odradim svoju skin care rutinu. Uz veliku čašu vode po kući napravim par obveza koje sam vrlo vjerojatno sinoć odgodila.

U 7:15 krećem na trening, a putem stajem po kavu. Do 8:45 sam na treningu, a zatim slijedi brzinsko spremanje i trčanje na posao. Većinom sam u uredu do 9:00, 9:15 (sorry boss) i tada počinje moj radni dan.

24/7 u gradu s... Pamelom Smoljanić (фото 4)

Instagram volim zbog... 

Jer se mogu povezati s ljudima i jer mi je stalni izvor inspiracije!

Savjeti za dobru fotografiju na Instagramu...

Opusti se, nemoj previše planirati i slikaj u momentu. Tako je sve ovo i počelo i nekad žalim za danima kada nismo ovoliko pažnje pridavali feedu, slikama i "idealnoj" fotki.

Top 3 mjesta za večeru u Zagrebu...

Odluka u večernjim varijantama najčešće pada na El Toro, Restoran Korčula ili Bota Šare...

Oko 11:30 već počnem razmišljati o tome što bi mogla ručati. Često si nosim hranu od doma, jer volim kuhati, no ako to nije slučaj, krećem u obilazak ureda u kojem s kolegicama dogovaram što bismo mogle naručiti. Naš najčešći odabir je falafel i pomfrit od batata iz jednog malog zagrebačkog restorana kojeg kolektivno obožavamo.

U 12:30 je lunch time i vrijeme za mini break s kolegicama. Sat vremena kasnije se većinom zaletim po još jednu kavu i neki sladoled, a zatim nastavljam sa svojim radnim danom.

Savjeti za poslovni look...

Poslovno ne mora biti dosadno. Imam sreće što ne radim u jako poslovnom i strogom okruženju pa se mogu igrati s uzorcima, bojama i krojevima koji su pristojni, primjereni radnom mjestu, ali i zanimljivi.

U mojoj torbici se uvijek nalaze...

Otprilike pet ruževa ili sjajila, ključevi, smartphone, sredstvo za dezinfekciju i novčanik!

24/7 u gradu s... Pamelom Smoljanić (фото 7)

U 17 sati sam "gotova" s radnim danom, što u većini slučajeva znači da nakon posla imam još 200 obveza vezanih uz Instagram pa moja dnevna jurnjava tek sada kreće u drugu fazu. Naime, nakon posla uglavnom imam neko snimanje, sastanak ili fotkanje za Instagram.

Najbolje se opuštam uz... 

Kuhanje i večeru sa zaručnikom i prijateljima!

Dan ne mogu provesti bez...

Poziva mami!

S obzirom na to da je Instagram doista postao moj drugi posao, a ujedno radim i full time uredski posao od 9 do 17, stvari često znaju biti hektične. Trudim se ostati profesionalna i svima odgovoriti na mail, na upit i na poruku u nekom razumnom roku pa ovaj period poslije posla često koristim i za to.

U nekoj idealnoj situaciji nakon posla imam vremena za kavu s frendicama ili odlazak na neki tretman lica, depilaciju ili posjet frizeru, no to se događa svega nekoliko puta mjesečno.

Must have komadi za ljeto... 

Bijela ljetna haljina, veliki slamnati šešir i mali zlatni ringovi...

24/7 u gradu s... Pamelom Smoljanić (фото 10)

Doma uglavnom dolazim oko 20:00. To je vrijeme rezervirano za "opuštanje", kuhanje i druženje sa zaručnikom. Oko 23:00 sam već zrela za krevet i trudim se zaspati prije ponoći, iako ne mogu reći da mi prečesto uspijeva.

Ljetni soundtrack koji slušam... 

Pjesme koje slušam ovih dana su "Gledaj me" od Nike Turković te "Plaža" od Matije Cveka, a osim toga moj idealan ljetni soundtrack su sve pjesme od Dalmatina.

Planovi za ljeto...

Prva postaja je Dubrovnik, kao i uvijek, a zatim idemo na jedrenje s prijateljima. Jedini plan koji imam je kupanje, sunčanje, puno dobre hrane, dobrih knjiga i glazbe...

3 omiljene destinacije na obali...

Kao prvu moram navesti Dubrovnik, moj rodni grad i meni najljepše mjesto na svijetu, zatim Obonjan, predivan otok na kojem sam prošle godine provela nekoliko dana i bilo je božanstveno. Mislim da se nažalost ove godine taj resort zbog situacije s koronavirusom nije ni otvorio, no sljedeće ga ljeto svakako planiram ponovo posjetiti. A za zadnju se opciju ne mogu odlučiti između Komiže na Visu i Jelse na Hvaru. Oba mjesta su kao stvorena za uživanje i opuštanje, a mislim i da s otocima na našoj obali stvarno nema greške.

24/7 u gradu s... Pamelom Smoljanić (фото 11)


BIJELA MIDI HALJINA S IZREZOM NA LEĐIMA, MINI TORBICA U KROKO PRINTU

11:00 P.M.


NETFLIX AND CHILL

24/7 u gradu s... Pamelom Smoljanić (фото 12)

Leave a comment

više