Search

3 modne marke s Instagrama čije stvari želimo u ormaru

3 modne marke s Instagrama čije stvari želimo u ormaru

Mladi brendovi koje volimo

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Skrolajući bespućima Instagram explore feeda često naletimo na komade koje želimo u svojem ormaru, a nerijetko se ne radi o onima koje možemo pronaći u high street dućanima ili kod razvikanih dizajnerima, već o neovisnim, manjim brendovima, kojima je vrlo često profil na Instagramu jedini vid marketinga...

Dizajnerica Maggie Marilyn Hewitt bila je tinejdžerica opsjednuta modom u malom novozelandskom gradiću s velikim snovima. No, sumnjamo da je ikad sanjala o tome da će njezine kreacije nositi ogromna količina žena diljem svijeta, uključujući tu i Kendall Jenner i Karlie Kloss. Iznimno privlačna estetika njezinih na prvi pogled jednostavnih, a zapravo komada bogatim zanimljivim detaljima pod nazivom Maggie Marilyn katapultirala ju je u modnu orbitu sa samo 23 godine. Komadi koje stvara zamišljeni su kao uniforma za svaki dan, ali su daleko od basic komada koje ujutro izvlačimo iz ormara. Modeli izrađeni od najfinijih tkanina odišu luksuzom, ali nisu kičasti te brend počiva na načelima ekološke održivosti - koriste se organski pamuk, svila i recikliran metal koji nije opasan za okoliš. Proizvodnja je lokalna, izuzev pletiva koje se ručno izrađuje u Italiji, a dizajnerica brenda koji postoji nešto više od godine dana planira godišnje predstaviti četiri kolekcije. Nosivi, Insta-worthy komadi s pomakom i pokojim sitnim volanom osvojili su nas na prvu, a mladoj dizajnerici želimo strelovit uspjeh.

Bezvremenski i elegantni komadi brenda Worme zamišljeni su da tvore idealan outfit za odmor na egzotičnoj lokaciji, a mogu se nositi i po povratku u svakodnevnu rutinu. Svilene haljine, bluze i palazzo hlače koje kreiraju sestre Hannah i Melissa Collett inspirirane su njihovim odmorom u Španjolskoj, a spajaju opuštenost koju želimo kad smo na odmoru s gradskom elegancijom. Od najfinije svile u londonskom studiju stvaraju basic komade čije se cijene kreću do 270 do 600 funti, a kvalitetan dizajn i izradu primijetili su i buyeri iz kultnog concept dućana Dover Street Market. Čitav prvi lookbook, kojeg su predstavile putem Instagrama, same su i kreirale - osim odjeće koja je u prvom planu, sestre su se pobrinule i za fotografiju, styling, šminku i frizure. Jedinstven resort brend, koji je jednobojnim modelima kimona zaludio Instagram publiku, za sada broji oko 2000 followera, a pitanje je vremena kad će ih otkriti svjetske modne influencerice.

A post shared by WORME (@worme__) on

Jeste li skrolajući Instagramom primijetili bijelu mini haljinu koju krase gumbi od kornjačevine i pufasti rukavi? Ako vam se učinilo da su ih pune police dućana ili online shopova, u krivu ste - radi te o jedno te istoj haljini švedskoj modnog brenda Nala. Brend je nastao u želji da dizajnom konkurira top modnim dizajnerima, ali da je cjenovno dostupan fashionisticama diljem svijeta. Čini se kako su osnivačice brenda Atra Daniel i Mahabad Ram,  krojevima koji naglašavaju figuru i posvećenosti detaljima u tome i uspjele, a njihov je trud nagrađen #ootd fotografijama ljubiteljica mode diljem svijeta koje nose njihove komade. U ponudi se trenutno nalazi 17 modela haljina, bluzi, hlača i jakni, a brend nudi i besplatnu dostavu po cijelom svijetu. Većina komada stoji do 100 eura, a ukrašeni su trendi detaljima poput gumbiju od bisera.

A post shared by Nala Official (@nala.se) on

Related articles

Buro 24/7 Selection

više