Search

4 brenda koja ćete voljeti ako nosite haljine vintage izgleda

4 brenda koja ćete voljeti ako nosite haljine vintage izgleda

Romantika u zraku

Tekst: A.P.


Haljine romantične vintage estetike postale su jako dobar biznis posljednjih nekoliko sezona. Naravno da svoju vintage haljinu možete kupiti u jednom od brojnih second hand dućana (Ulični Ormar u Zagrebu je jako popularan jer imaju strogu selekciju komada koje prodaju), ali ako niste ljubiteljica već nošene odjeće, na Internetu i društvenim mrežama ćete pronaći velik broj brendova koji nude sličnu estetiku. Kako bismo vam olakšali potragu izdvojili smo četiri jako popularna brenda koje ste sigurno već vidjeli na Instagram djevojkama.

 

DOEN

Doen

Ovaj los anđelski brend ima obožavateljice diljem svijeta. Osnovale su ga sestre Margaret i Katherine Kleveland 2016. godine da bi u samo dvije godine proširile biznis i zaposlile velik tim suradnika koji čine samo žene. Estetika koju njeguju oživljava kalifornijski duh prošlih vremena, cijene haljina se kreću u rasponu od 150 do 500 američkih dolara, proizvodnja je strogo kontrolirana i posluju po načelima fair tradea te preferiraju poslovanje s tvornicama na čijem čelu sjede žene.

 

VAMPIRE'S WIFE

vampires wife

Vampire's Wife je brend iza kojeg stoji bivša manekenka i supruga Nicka Cavea, Susie Cave i njezin poslovni partner Alex Adamson. Iako su imali vjerne klijentice poput Laure Bailey, Keire Knightley i Sienne Miller, pravi boom su doživjeli nakon kraljevskog vjenčanja kada je velik broj uzvanica odabrao upravo njihov dizajn. Nostalgično, pomalo goth/rock ali jako smjerno i elegantno, najbolji je opis njihove estetike. Cijene se kreću u rasponu od 700 do 20000 eura.

REFORMATION

Reformation

Yael Aflalo je prvakinja održivosti i fair tradea kada govorimo o nišnim online brendovima. Reformation je bez sumnje lider u svojoj kategoriji i dobar primjer kako održivost i trend idu ruku pod ruku. Alfalo svu odjeću proizvodi u Los Angelesu, a dobar dio kolekcije čine prerađeni vintage komadi koje ona i njezin tim nalaze po sajmovima odjeće diljem Amerike. Cijene haljina se kreću u rasponu od 100 do 500 dolara.

 

BERNADETTE

Bernardette

Bernadette je belgijski brend koji su osnovale majka i kćer Bernadette i Charlotte de Geyter. U njihovoj ponudi ćete pronaći ženstvene haljine od talijanske svile koje najčešće krase cvjetni i biljni motivi koji su specijalno kreirani za brend. Cijene haljina se kreću u rasponu od 500 do 1300 eura.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više