Search

4 dnevna stajlinga supermodela 90-ih koja i danas izgledaju suvremeno

4 dnevna stajlinga supermodela 90-ih koja i danas izgledaju suvremeno

Možete ih kopirati s komadima iz ponude high street dućana

Tekst: Ana Pavić


I ptice na grani znaju da je moda ciklička pojava koja logično za rezultat ima vraćanje stilova i utjecaja iz prošlih vremena

Sada smo u razdoblju kada su sve dizajnerske i high street kuće inspirirane krajem 80-ih i početkom 90-ih godina. U to vrijeme su modnom industrijom vladale ikone modelinga poput Cindy, Naomi, Kate, Christy, Helene, Linde & co. Paparazziji su ih pratili u stopu i po mnogočemu su ostale simbolom začetka svjetske fascinacije s celebrity kulturom koja je početkom 2000-ih uzela punog maha. Ono što je zanimljivo jest da Instagram i dalje vidljivo pati za tim godinama te na ovoj najpopularnijoj društvenoj mreži možete naletjeti na bezbroj profila posvećenim 90-im godinama, a na kojima naravno caruju supermodeli.

4 dnevna stajlinga supermodela 90-ih koja i danas izgledaju suvremeno (фото 1)

Ako pažljivo proučite ponudu naših i inozemnih dućana uvidjet ćete da s lakoćom možete složiti gotovo identičan stajling kakav su nekoć nosile ove manekenske zvijezde. Kate Moss je uvijek bila najstajliš manekenka i od početaka proboja na svjetsku scenu zaokupila je pozornost modnih urednika stilom izvan piste. Vodite računa da u to vrijeme nije bilo nikakvih društvenih mreža, web stranica niti ičega što danas smatramo osnovnim alatima modernog življenja i informiranja. Odjeća nije bila toliko marketinški isfurana do ludila da su sve djevojke izgledale isto. Danas ako pogledate Bellu, Kendall, Gigi, Hailey i još nekoliko trendovskih imena uvidjet ćete da su često slično odjevene, a po sponzorskom sistemu brendova ili sveopćeg Instagram trenda. U 90-ima je stil bio "organski" i svaka od djevojaka se jako stilski razlikovala. Kate je koketirala sa stilom 60-ih i 70-ih kakav je nosila Anita Pallenberg, ali se i često upuštala u minimalističke vode po nekom receptu Calvina Kleina čije je zaštitno lice bila godinama.

4 dnevna stajlinga supermodela 90-ih koja i danas izgledaju suvremeno (фото 2)

Linda je voljela glamurozan look i večernje kombinacije su često obilovale volumenom, bogatim materijalima poput svile i satena obogaćenih s gomilom nakita. Christy je bila minimalistički tip u večernjim odabirima, dok su dnevni stajlinzi bili izrazito udobni i sastojali su se od neke prevelike pamučne majice, traperica ravnog kroja i mokasinki. Cindy pak nikad nije bila smatrana nekom modnom ikonom. Tijekom karijere je uvijek njegovala imidž djevojke iz susjedstva te smo je najčešće viđali u trapericama uparenim s majicama ili košuljama i ravnim cipelama.

4 dnevna stajlinga supermodela 90-ih koja i danas izgledaju suvremeno (фото 3)

christy

Related articles

Buro 24/7 Selection

više