Search

4 francuska brenda za koje trebate znati ako volite pariški stil

4 francuska brenda za koje trebate znati ako volite pariški stil

Qui Qui

Tekst: Ana Pavić

Francuska modna scena krije pravo blago manjih i kvalitetnih brendova koje je dobro poznavati ako volite francusku estetiku odijevanja

O francuskom stilu je već sve napisano. Svi znamo što Francuskinje nose, kako to kombiniraju i koliko vremena ulažu u slaganje tih "nisam se sredila" kombinacija. I dok se većina stranaca u Parizu pomami za razvikanim brendovima, istina je da većina poznavateljica mode radije bira neke manje brendove koji su jako kvalitetni, ali cjenovno pristupačniji od dizajnerskih. Odabrali smo četiri koja trebate znati:

 

Sezane

Sezane

Sézane je prvi punokrvni online brend u Francuskoj. Bazu ponude im čine jednostavni i praktični dnevni komadi koje žene trebaju u svim prigodama. Od blejzera, dnevnih haljina, običnih pamučnih majica do kardigana i košulja. Dizajn je pročišćen i bezvremenski te na ovoj stranici kupujete sa saznanjem da željeni komad nećete baciti nakon jedne sezone.

Rouje

Rouje

Rouje je kreativno dijete naše omiljene francuske djevojke - Jeanne Damas. Brend je pokrenut prošle godine i doista najvjernije predstavlja francuski stil kakav se već desetljećima propagira kroz njihovu kinematografiju ali i kroz fotografije žena s ulica Pariza. Znate onu savršenu scenu sunčanog jutra u Parizu i prikaza mlade djevojke razbarušene kose koja na sebi ima neku haljinicu na preklop, a u ruci nosi baguette? Jeanne kroz svoj dizajn vjerno prenosi takve scene te ako sanjarite o stilu a la Jane Birkin ovo je dućan iz vaših snova.

Molli

Molli

Na ovaj brend nas je uputila naša Mirela Forić koja kaže da nigdje nema tako kvalitetnog i udobnog pletiva kao iz radionice kuće Molli. Ova kuća ima jako dugu tradiciju (još od 1886 godine) a jedno vrijeme, točnije sredinom 50-ih, bili su specijalizirani za izradu pletenine za bebe. U 2015. su osvježili imidž i predstavili žensku kolekciju finih pletiva. Svaka Francuskinja koja drži do kvalitete i nenametljivog stila kupuje u njihovom pariškom dućanu.

Paloma Casille

Palome

Paloma Casile je francuski odgovor na Agent Provocateur. Haute lingerie brend u kojem je glavni naglasak na seksepilnom dizajnu i podatnim luksuznim materijalima koji miluju tijelo. Paloma je mlada dizajnerica koja se nakon osvojene nagrade za dizajn donjeg rublja na manifestaciji Festival of Young Creatives of Dinard, odlučila ozbiljnije primiti posla i otvoriti pariški studio.  Svo rublje se izrađuje u specijaliziranoj tvornici na sjeveru Francuske.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više