Search

5 ikoničnih haljina modne kuće Valentino

5 ikoničnih haljina modne kuće Valentino

Na današnji dan 1932. godine rođen je Valentino Garavani

BURO.

Image: Splash

"Znam što žene žele. Žele biti lijepe." jedna je od poznatih rečenica osnivača prestižne modne kuće

Valentino Garavani rođen je 1932. godine u Italiji i oduvijek je bio fasciniran filmovima. Studirao je u Parizu u zlatno doba haute couturea, a zanat je stekao kod Jeana Dessèsa i Guya Larochea. Krajem pedesetih godina otvorio je vlastiti atelje i postao dio prestižne rimske elite. Njegove haljine oduvijek su bile jednostavnih krojeva i moderne, ali prepune glamuroznih elemenata, poput čipke, mašni i raskošnih ukrasa. Već u njegovoj prvoj kolekciji pojavljuje se haljina u boji koja će kasnije postati poznata kao "Valentino crvena". Upravo ona danas slavi status prestiža kada se radi o kreacijama za crveni tepih, a modna kuća poznatog dizajnera, iza koje danas stoje Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli, jedna je od najglamuroznijih i najpoznatijih na svijetu. Povodom rođendana velikog kreatora, odabrali smo 5 ikoničnih haljina s crvenog tepiha.

Julia Roberts 2001. je godine osvojila Oscara u nezaboravnoj vintage Valentino haljini iz 1982. godine. Duga kreacija u kombinaciji baršuna i satena učinila je nervoznim i samog Valentina koji je gledao prijenos na televiziji u Rimu do ranih jutarnjih sati kako bi vidio je li je Julia odjenula. Poznata glumica izgledala je veličanstveno.

Florence Welch

Florence Welch na crvenom tepihu dodjele Oscara 2011. godine pojavila se u kreaciji koja je primila same pohvale. Pjevačica benda Florence + the Machine stigla je u Valentino Couture haljini nježne nijanse s gornjim djelom prekrivenim čipkom, a donjim nizom volana. Jedan od najzanimljivijih izbora za crveni tepih ako nas pitate.

Anne Hathaway

Ne možemo zaobići crvenu raskoš velikog Valentina. Princeza većine glamuroznih evenata - glumica Anne Hathaway očarala je u crvenoj kreaciji iz haute couture kolekcije za jesen 2002. Haljina bez naramenica s raskošno riješenim šlepom uistinu ju je učinila posebnom. Anne je uz nju nosila dijamantnu ogrlicu i naušnice, a hrabro je sve zaokružila crvenim ružem.

Cate Blanchett

Još jedna nježna i nezaboravna Valentino kreacija je ona koju je nosila Cate Blanchett. Dama koja osvaja svaki put u Valentinu je stigla na dodjelu Oscara 2005. godine. Žutu haljinu na jedno rame s mašnom oko struka danas pamtimo kao jednu u nizu odličnih izbora ove modne ikone.

Jennifer Aniston

Za sam kraj ostavili smo miljenicu Hollywooda, Jennifer Aniston. Ako nekome dobro pristaje Valentino crvena, onda je to ona. Jennifer je apsolutno blistala u jednostavnom kroju bez naramenica iz Valentino haute couture kolekcije za proljeće 2013.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više