Search

8 najpopularnijih torbica u 2015.

8 najpopularnijih torbica u 2015.

Chloé, Loewe, Louis Vuitton...

Tekst: A.P.


Torbice koje su obilježile street style kombinacije u 2015.

Svake sezone modne kuće natječu se tko će od njih lansirati it torbicu. Računica je sasvim jednostavna. Torbice se prodaju bolje od odjeće i na njima počiva dobar dio godišnjeg profita. U stopu ih prate cipele, a ako kojim slučajem kuća ima razvijeno beauty carstvo, kao što to ima Chanel, možemo govoriti o pravom moćnom igraču u industriji koja obrće milijarde dolara godišnje. Nije naodmet spomenuti da je i ove godine primjetan rast cijena kod određenih luksuznih kuća te su neki artikli skuplji za 6 do 10 % za razliku od prošle godine. U rastu cijena prednjači Louis Vuitton kojem su torbe glavni izvor prihoda. Nicolas Ghesquière zasad uspješno pliva u manijakalnoj utrci za novom it torbom i održavanjem statusa prvenstveno kod azijskih kupaca koji se ne mogu zasititi LV monograma.

Chanel je institucija u svijetu modnih dodataka, doista bezvremenski lider čije torbe ne ovise o sezoni. Štoviše, na ulicama svjetskih metropola i danas najviše vladaju klasične Chanel torbe na preklop u svim mogućim veličinama. Kada govorimo o veličinama u 2015. se dogodio veliki povratak mini torbe u koju stane tek ruž, telefon i možda nešto novca. Fendi je napravio pravi bum s kultnim "PekaBoo" modelom u mini verziji koja izgleda kao dječja torbica, a koju su na tjednima mode nosile sve modne urednice i blogerice.

Gucci je ove godine doživio ovacije i to zahvaljujući Alessandru Micheleu, čovjeku iz sjene koji je preko noći postao novi "fashion darling". Odjednom je svaka trendseterica nosila plisirane suknje, bluze s mašnom u kombinaciji sa štreberskim puloverima i, naravno, "Dionysus" torbom, prekrasno dorađenom verzijom klasične monogram torbe od tkanine. Nezapamćen uspjeh ostvario je američki brend Mansur Gavriel s bucket torbom izrađenom od glatke kože u boji karamele, baby plavoj i pastelno ružičastoj. Trenutno ih je teško kupiti online jer se rasprodaju nevjerojatnom brzinom.

U nastavku pogledajte najpopularnije torbe iz 2015.

Chloe - Drew

 

Loewe - Puzzle Bag

Fendi - Peekaboo Mini

Louis Vuitton - Dora Malletage

Mansur Gavriel - Bucket Bag

Gucci - Dionysus

Altuzzara - Ghianda

Chanel - Girl

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više