Search

Blogerski stil: Adeline Rapon

Blogerski stil: Adeline Rapon

Francuski punk


Prvo što ćete primijetiti na dvadesetogodišnjoj Francuskinji Adeline Rapon, autorici bloga Adeline Rapon, je markantna sličnost s glumicom Charlotte Gainsbourg i pjevačicom Patti Smith. Sama Adeline ističe drugu sličnost. „Moj mi je najbolji prijatelj za rođendan poklonio knjigu Patti Smith „Tek djeca“, s riječima da će mi možda biti jako čudna. Što sam više čitala, sve mi se više činilo kako sam zapravo ja napisala tu knjigu. Nisam obožavatelj Patti Smith, ali razumijem da smo uistinu slične. Sada je već doživljavam kao prijateljicu. Bila sam na njezinom koncertu u Olympiji i to je najbolji koncert na kojem sam ikada bila!“

adeline

Čini nam se kako je Adelinin stil zapravo stil Patti Smith: guste i razbarušene šiške, velike cipele, muške košulje i slamnati šeširi. Da je riječ o pariškoj blogerici, govore nam cipele na visoku petu, plisirane suknje, crni kaput, skupljena kosa i savršen izbor nakita. Osim mode, Adeline obožava umjetnost, fotografiju 20-tih godina XX. stoljeća i glazbu legendarne pjevačice Françoise Hardy. O svojim strastima, Adeline piše i na blogu gdje, osim njezinih fotografija, možete vidjeti i fotografije Adelininih prijatelja koje je sama snimila. Zanimljive su i fotografije stilizirane u duhu fotografije 20-tih godina, u crno-bijeloj tehnici, u otkačenim „charleston“ haljinama obrubljenim čipkom i tradicionalnim resicama. Na blogu možete pronaći i fotografije Adeline i njezinog dečka Tonyja, snimljenih kao vjerna reprodukcija portreta Patti Smith i Roberta Mapplethorpea, kao i crteže i njezine najdraže pjesme. Drugim riječima, na blogu možete vidjeti sve ono što čini svijet mlade pariške studentice dizajna nakita koja strastveno voli modu.

Adelinin je moto latinska poslovica „memento mori“ — sjeti se da si smrtan. „Znam da to zvuči pomalo zastrašujuće, ali u situacijama kada trebate odabrati, pokušavam ne razmišljati predugo. — tvrdi Adeline—Jednostavno znam da vjerojatno neću imati drugu priliku.“ Na kraju bismo i Adeline mogli usporediti s njezinim životnim vjerovanjem: na prvi pogled Adeline djeluje mračno, ali kada je se malo bolje promotri i upozna, vidi se da je riječ o djevojci punoj francuskog „chica“ i latinske romantike.

adeline

adeline

adeline

adeline

adeline

adeline

adeline

adeline

Tekst: M.T./L.B. 

Leave a comment

više