Search

Blogerski stil: Carolina Engman

Blogerski stil: Carolina Engman

Fashion Squad


Švedska blogerica, manekenka i stilistica Carolina Engman već je dugo jedna od vodećih modnih blogerica. Mnogi modni časopisi još od 2006. godine superlativno pišu o njezinom blogu Fashion Squad. Teen Vogue, Nylon Japan, Vogue Girl Korea, Vogue Germany, Vogue Brazil, Elle Spain — samo su neki od časopisa koji su posjetili stranice njezinog bloga.

Njezina su strast 70-e godine XX. stoljeća kada su u modi bila šarena odijela, trapez hlače, obojano krzno i veliki šeširi. „Moj se stil razvijao još u djetinjstvu,— ispričala je Carolina u intervjuu za portal chicintuition.com. — „I vjerojatno će se još razvijat u starosti.“ Njezina se ljubav prema dobi ABBA-e i pjesme „Waterloo“ može vidjeti i na fotografijama na kojima je Carolina odjevena u široke traperice, šarene vestice i velike naočale s okvirom u boji, u bijelo Céline odijelo, punk kožne jakne ili pak u karirane minice i peplum.

Sva se ljepota stilističkog zanimanja ističe u modnim eksperimentima. „Radim kao stilist freelancer tako da nemam fiksni raspored „od 9 do 17“ — priznaje Carolina — Za stilista treba puno vremena, truda i snage kako biste na svako snimanje mogli nositi „brdo“ odjeće, a pritom ste prilično loše plaćeni tako da morate strastveno voljeti modu. Ipak, velika su prednost ovog posla stalni susreti s nevjerojatnim ljudima koji me inspiriraju. Da, obožavam svoj posao“. A mi ćemo pak, u potrazi za nadahnućem i novim idejama, redovito posjećivati njezin blog Fashion Squad.

Blogerski stil: Carolina Engman (фото 1)

Tekst: M.T./T.K.

Leave a comment

više