Search

Ako pitate nas, Villanelle iz \"Killing Eve\" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti

Obožavamo njen stil

Tekst: E.G.


Image: PR,
IMDb,
Instagram,
BBC America,
Parisa Taghizadeh

S obzirom na to koliko se u posljednjem desetljeću počelo ulagati u produkciju serija, nimalo nas ne čudi što se većina ne može odlučiti za to koje će pogledati. Čak i oni najambiciozniji među nama moraju priznati da na kraju dana ipak nemaju vremena pogledati sve te nove naslove koje se čine zanimljivima ili za koje ih prijatelji uvjeravaju da ih ne smiju propustiti. Umjesto toga, pažljivo ćemo odabirati serije u koje ćemo uložiti svoje vrijeme, a jedan od odlučujućih faktora je i taj imaju li ono nešto posebno što ih izdvaja iz mase. Obožavali je ili ne, morate priznati da je serija "Killing Eve" neobična, drugačija i totalno pomaknuta. Većina glavnih likova su žene, a teme razgovora nisu muškarci, tračevi ni razne dijete. Upravo suprotno, pratimo živote operativke MI6, Eve Polastri (Sandra Oh), i misteriozne plaćene ubojice Villanelle (fenomenalna Jodie Comer), koju Eve pokušava uloviti i koje u igri mačke i miša postanu opsjednute jedna drugom. Ovaj članak nema namjeru otkrivati daljnje detalje radnje, već se fokusirati na jedan njen uži dio, odnosno stil jedne od glavnih junakinja.

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 1)

Villanelle je, kako smo već spomenuli, ubojica i psihopat koji ubija bez grižnje savjesti, za što je izdašno plaćena. U životu je ne veseli puno stvari i uglavnom joj je dosadno, ali područje u kojem se voli nagraditi je moda. Mislimo da ne pretjerujemo kad kažemo da ovoliko razrađeni stil jednog televizijskog lika nismo vidjeli još od vremena Patricije Field i njene Carrie Bradshaw, s tim da je ovaj zadatak, kako se nama čini, bio još stepenicu izazovniji. Carrie je ipak živjela u New Yorku, pisala za Vogue i kretala se u visokom društvu, dok je Villanelle ruska bjegunka koja živi osamljenim životom u Parizu, a ženstvenost uglavnom nije nešto što biste na njoj prvo primijetili. I upravo nas je to osvojilo- versatilnost koja ne poznaje granice glavna je njena odlika, pa je Villanelle tako ponekad odjevena u mušku dječju pidžamu sa superherojima, a ponekad se pojavi odjevena u rozo od glave do pete, uz statement Christian Lacroix zlatne naušnice.

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 2)

Za njene outfite u prvoj sezoni bila je zadužena Phoebe de Gaye, dok je u drugoj sezoni palicu preuzela Charlotte Mitchell, koja je, kako kaže, cijelu priču oko njenog eksperimentiranja s modom odlučila odvesti još dalje, smatrajući da bi gledatelji za to imali razumijevanja. Budući da se Villanelle za različite zadatke često prerušava, mogli smo je tako gledati kao se savršeno uklapa u okruženje fakulteta Oxford s bež hlačama, bijelom košuljom, kravatom i vestom zavezanom na prsima, kao misterioznu filozofkinju duge ružičaste perike, a ponekad je i jednostavno vjerna sebi i svojoj razigranosti pa je vidimo u savršeno krojenom Dries Van Noten odijelu koje nosi s cipelama Dr. Martens na putu za berlinski underground klub. Ne smijemo, naravno, zaboraviti ni njen vjerojatno najpoznatiji look, jarko rozu haljinu Molly Goddard koju je uparila s Balenciaga čizmama. U nastavku vam donosimo još neka njena legendarna izdanja, uz dodatak da se jako, jako veselimo trećoj sezoni i novim stilskim igrama bez granica!

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 3)

 

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 4)


Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 5)

 

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 6)

 

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 7)

 

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 8)

 

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 9)

 

Ako pitate nas, Villanelle iz "Killing Eve" najbolje je odjeven lik u novijoj TV povijesti (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više