Search

Ako su vam dosadile eco-friendly tenisice Veja, rješenje ima slovački brend Novesta

Ako su vam dosadile eco-friendly tenisice Veja, rješenje ima slovački brend Novesta

Obuću proizvode od 1939. godine

Tekst: D.D.


Image: Novesta,
Instagram

Tenisice koje su izrađene u skladu s prirodom jedan su od najpoželjnijih komada sezone, a s obzirom na to da su se ekološki osviještene ljubiteljice mode već pomalo zasitile dizajna brenda Veja - koji je "eksplodirao" prošle godine - pravo je vrijeme za pronalazak jednako sustainable, ali i stylish opcija. A kao idealan izbor nameće se model Star Master slovačkog brenda Novesta, koji obuću proizvodi od 1939. godine. Tvornicu je u slovačkom selu Partizánske osnovao Jan Antonín Baťa, češki proizvođač obuće, a s vremenom je marka Novesta postala jedna od rijetkih europskih čiji se proizvodi još uvijek kompletno izrađuju u Europi. Unikatan izgled njihovih tenisica, u kojem su kombinirani inovativan dizajn i bezvremenska sofisticiranost, postao je prepoznatljiv diljem svijeta.

Modna blogerica Lizzy Hadfield

No, prilikom proizvodnje nisu fokusirani samo na izgled tenisice, već za njih kvalitetan dizajn znači i proizvodnja po najvišim etičkim standardima, kako bi se maksimalno zaštitio okoliš. Prilikom izrade jednog para Star Master modela koriste se, dakle, prirodna guma te 100-postotni pamuk i lan. Korištenjem tih materijala stvaraju ekološku obuću, a detalji se na svakom paru tenisica ručno finiširaju. Upravo su vrijedne ruke vrhunskih zanatlija zaposlenih u tvornici zaslužne za signature look ovog modela - gumeni potplat krasi uzorak nalik tragovima automobilskih guma. Tradicija, naslijeđe i kvaliteta upisane su u DNA ovog brenda tenisica, a modeli s potpisom Noveste iz dana u dan postaju sve popularniji među minimalisticama. Chunky đon tenisica Star Master daje im suvremen štih, a s obzirom na to da su lišene detalja - i većinom jednobojne - tenisice se lako mogu kombinirati s različitim outfitima. Osim toga, deblji đon osigurava im i dugotrajnost, što znači da neće morate završiti u smeću nakon jedne sezone. U prilog tome govori i činjenica da se je taj model razvijen na temelju tenisica koje su nosili vojnici, a koje su se više od pola stoljeća izrađivale u tvornici Novesta.

Kombinacija komfora i vintage izgleda ono je zbog čega ih obožavaju pripadnice generacije Z, koje su danas najveći konzumenti proizvoda modne industrije, a visoko na listi prioriteta, prilikom odabira odjeće i obuće, toj generaciji nalazi se i eco-friendly način izrade. Model Star Master zadovoljava sve te kriterije, a uz to, cijene ovih modela se kreću od 59 do 69 eura, što će dodatno pridonijeti njihovoj popularnosti. Što, nadamo se, neće utjecati na povećanje cijene ovih klasičnih, sustainable i 100 posto europskih tenisica.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više