Search

Australska dizajnerica na koju treba obratiti pažnju

Australska dizajnerica na koju treba obratiti pažnju

Kym Ellery


Odrastavši uz majku koja se bavila tekstilima i printevima, bilo je jasno kako australsku dizajnericu Kym Ellery čeka budućnost u modi. Vlastiti je brend naziva Ellery pokrenula 2007. u rodnoj Australiji, a u jesen 2013. prikazala je svoju prvu kolekciju na Pariškom tjednu mode

Iako je četiri godine radila u kreativnom timu australskog magazina Russh, dizajn je ono čime se Ellery oduvijek htjela baviti i za što se školovala u Perthu i Londonu. Njezin je dizajnerski stil vrlo prepoznatljiv, voli gomilati tkaninu formirajući tako nabore oko zglobova na tijelu, kao i produljivati odjevne predmete, čime dobiva sasvim novu siluetu. Komadi iz Ellery kolekcija iznimno su elegantni i ženstveni iako se na prvi pogled zbog gomile tkanine mogu učiniti nezgrapnima. No, dizajnerica pametno promišlja gdje i zašto kreira neobične formacije na svojim, u suštini, jednostavnim komadima. Kada su tkanine u pitanju, Ellery obožava svilu, a za posebne vrste tekstura odlazi u Italiju i Švicarsku raditi s najboljim majstorima. Savršenstvo kroja joj je izuzetno bitno pa se svaki Ellery komad izrađuje u lokalnim radionicama u Sydneyu kako bi dizajnerica pomno mogla pratiti njegov razvoj.

Kim E.

O ovoj su talentiranoj dizajnerici pisali Elle, Harper's Bazaar i mnogi drugi ugledni mediji, a Vogue je predvidio kako je u idućih nekoliko sezona čeka vrtoglavi uspon. Takvo je predviđanje sasvim opravdano ako u obzir uzmemo činjenicu da su Ellery komade već odjenule Rihanna, Solange Knowles, Elle Fanning i velika Cate Blanchett.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više