Search

Balenciaga vs. Mango: natikače s čvorom

Balenciaga vs. Mango: natikače s čvorom

Tekst: BURO.


Inspiracije dizajnerskim modelima nisu ništa novo u high street svijetu. Štoviše većina high street brendova je stekla popularnost na osnovu pristupačnijih komada koji nalikuju dizajnerskim, ponekad tek s neznatnim izmjenama. To je pogotovo točno u sekciji modnih dodataka gdje se torbe i cipele izmjenjuju u roku od nekoliko tjedana i sve su inspirirane nekim oblicima i modelima koje smo vidjeli na Tjednima mode ili na Instagramu.

Natikače su se vratile prije dvije sezone i to prvo sramežljivo u obliku jednostavnih modela s kožnom trakom i niskom debelom potpeticom. Potom su brendovi krenuli u razradu ovog klasičnog modela i poigravali se s materijalima, teksturama i oblikom potpetice. Balenciaga je tako prošle sezone predstavila Drapy natikaču kojoj samo ime govori da je gornji dio načinjen od drapirane kože i spleten u čvor. Model je bio jako uspješan i za naredno proljeće su u ponudu uveli nekoliko novu boja. Cijena modela iznosi 695 dolara.

U novoj kolekciji kuće Mango predstavljen je sličan model samo s nešto grubljim čvorom. Načinjene su od umjetne kože što objašnjava cijenu od 349,90 kn. Dolaze u tri boje: crnoj, khaki i neon zelenoj. Gotovo smo sigurni da ćete ih viđati na ulicama grada čim nam dođu ljetni mjeseci. A sigurno će slične modele ponuditi i ostatak high street brendova. Smatrajmo ovo prvom naznakom trenda za ljeto 2021.

Balenciaga vs. Mango: natikače s čvorom (фото 6)

MANGO

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više