Search

Beskompromisni kupaći kostimi srpskog brenda Kuiko

Beskompromisni kupaći kostimi srpskog brenda Kuiko

Suradnja Vanje Pantin i Vere Vuksanović


Image: Kuiko

Brend kupaćih kostima KUIKO, osnovale su ove godine vizualna umjetnica Vera Vuksanović i jedna od najpoznatijih srpskih stilistica, Vanja Pantin, kao rezultat simbioze misli i estetike koju dijele

Vanja je u beogradsku street style scenu uvela elemente R'N'B i hip hop kulture pri čemu je inspiraciju pronalazila uglavnom u glazbi te u svoje projekte prenosila tu vibru. S druge strane, Vera Vuksanović, vizualna umjetnica o kojoj smo već pisali, kao glavni alat u svom radu koristi riječ što zove komunikologijom umjetnosti i izražava je kroz light boxeve, neonske instalacije i fotografije. Taj spoj dvaju obilježja koja karakteriziraju njihov rad na odvojenim poljima, u brendu KUIKO spojen je u zajednički jezik koji je rezultirao odličnom kolekcijom kupaćih kostima.

Vanja Pantin

Na jednostavne jednodijelne modele kostima, Vera i Vanja tiskaju stihove pjesama ili provokativne natpise koji privlače pažnju. U ponudi imaju preko 80 natpisa u kombinaciji s deset boja kupaćih kostima, a za sada funkcioniraju isključivo kao online brend. Najveći uzori su im, Alexander Wang, Vetements i Gosha Rubchinskiy, a obožavaju i, kako same kažu, "candy vulgarnost" kakvu nose brendovi Wildfox i DIMEPIECE LA. Uz kupaće kostime, u virtualnom su svijetu stvorile i KUIKO djevojku koju su spajanjem svojih imena i prezimena nazvale Vera Pantin, a za koju kažu kako je neposredna, napočešljane frizure i slobodnog duha u svom Mustangu, kože obasjane suncem i kose okupane u oceanu.

 Vera Vuksanović

Prošlog su tjedna snimile i kampanju u kojoj su se u ulozi KUIKO djevojke našli beogradski top modeli Višnja Vjetrović i Helen Babić dok je fotografije snimio mladi fotograf, Dušan Petrović. No, sudeći prema njihovim Instagram fotografijama, čini se kako su osnivačice brenda same njegove najbolje ambasadorice. Uz ovu odličnu liniju kupaćih kostima, iz KUIKO tvornice nas na jesen očekuje i kolekcija bodija kao i komadi od trapera koje jedna čekamo vidjeti.

Beskompromisni kupaći kostimi srpskog brenda Kuiko (фото 1)

Beskompromisni kupaći kostimi srpskog brenda Kuiko (фото 2)

Save

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više