Search

Brend Deveaux New York oduševit će vas komadima koje ćete moći nositi godinama

Brend Deveaux New York oduševit će vas komadima koje ćete moći nositi godinama

Bezvremenski odjevni predmeti koje obožavamo

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

Deveaux New York američki je brend čiji je kreativni direktor modni fotograf Tommy Ton. Brend uspješno nadopunjuje suvremene komade onim bezvremenskim, a istražuje ideju stvaranja uniforme za muškarce i žene. Prvotno je nastao kao brend muške odjeće kojeg su osmislili američki novinar Matthew Breen i modni dizajner Andrea Tsao, kada im se u veljači 2018. godine pridružio fotograf Tommy Ton koji je zajedno s njima pokrenuo i žensku liniju brenda.

Brend Deveaux New York oduševit će vas komadima koje ćete moći nositi godinama (фото 1)

Ton se kao modni fotograf ostvario s procvatom street style fotografija, a kako ističe, oduvijek se smatrao modnim entuzijastom. Nakon što je krenuo s dizajniranjem odjeće, mnogi poznavatelji njegova rada su komentirali kako je njegov pristup modi i fotografiji zapravo sasvim drugačiji. I dok su njegove fotografije vibrante, živahne, zasićene bojama, njegov dizajn je sušta suprotnost. Estetika njegova modnog brenda sasvim je minimalistička, a sastoji se od bezvremenskih komada koji funkcioniraju uvijek i u svim prilikama.

Brend Deveaux New York oduševit će vas komadima koje ćete moći nositi godinama (фото 2)

"Rubno sam se kretao po različitim područjima modne industrije, a u fotografiji sam završio slučajno. Osnivači brenda postali su moji prijatelji i kada su mi došli s idejom da u svoj brend žele uvesti liniju ženske odjeće, sam sam se ponudio da preuzmem mjesto kreativnog direktora. Oduvijek sam smatrao da će fotografiranje načina na koji se ljudi odijevaju biti od velike pomoći ako se ikada odlučim krenuti s vlastitim dizajnom. Nanjušio sam rupu na tržištu kada je riječ o ozbiljnoj, sportskoj i nosivoj odjeći kakvu su, recimo, doktorirali brendovi Calvin Klein i Donna Karan. Smatram da mnogi dizajneri donose sjajne ideje, ali problem obično nastaje kada je njihova realizacija u pitanju. Ili ih uopće ne realiziraju, ili naprave odjeću koju ne može nositi nitko nego modeli na pistama", rekao je Tommy Ton.

Brend Deveaux New York oduševit će vas komadima koje ćete moći nositi godinama (фото 3)

Sa svojim enciklopedijskim znanjem o tome što se nosi na ulicama svih svjetskih modnih metropola, Tommy Ton vrlo dobro poznaje vezu između proizvoda i  potrošača, te koji će to komadi pronaći svoj put do ormara kupaca. Njegov bezvremenski dizajn uspješno koketira s onim suvremenim, a klasičnim komadima daje moderan twist na jedan vrlo spretan način. Cilj mu je uvijek kreirati autentičnu odjeću u kojoj će se i muškarci i žene ugodno osjećati te će je moći nositi dugi niz godina. Zajedno s Andreom Tsaom kao glavnim dizajnerom, te Matthewom Breenom koji je zadužen za poslovni razvoj, Tommy Ton se savršeno uklopio u ovaj uspješan tim različitih pozadina koje čine uspješnu kreativnu sinergiju.

Brend Deveaux New York oduševit će vas komadima koje ćete moći nositi godinama (фото 4)

Brend Deveaux New York oduševit će vas komadima koje ćete moći nositi godinama (фото 5)

Brend Deveaux New York oduševit će vas komadima koje ćete moći nositi godinama (фото 6)

Brend Deveaux New York oduševit će vas komadima koje ćete moći nositi godinama (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više