Search

Brend koji volimo: Vetements

Brend koji volimo: Vetements

Bivši Margielini dizajneri u misiji mijenjanja svijeta mode


Vetements, što u prijevodu s francuskog jednostavno znači odjeća, jedan je od rijetkih brendova danas čiji su dizajneri anonimni, a na prvom je mjestu isključivo kupac

Brend je nastao kada je sedam mladih dizajnera koji su se školovali na najboljim europskim sveučilištima u Antwerpenu, Parizu i Beču, zaključilo koliko su isfrustrirani onime što vide na modnoj sceni. Za Business of Fashion otkrili su kako u modi više nisu vidjeli ništa zabavno, a još manje smisleno. Bez pretjeranog razmišljanja počeli su kreirati i već nakon prve kolekcije prikazane prošle godine pod imenom Vetements čak je 27 trgovina diljem svijeta odlučilo uvrstiti njihovu odjeću u svoju ponudu, a o tajanstvenom novom brendu Vetements odmah su se raspisali Style.com, W Magazine, Vogue i mnogi drugi mediji.

vetements

Kada stvaraju, kaže Demna Gvasalia, glavni dizajner brenda čije nam je ime jedino i poznato, razmišljaju o svojim prijateljima, stvarnim ljudima i onome što bi oni stvarno željeli nositi. Tako nastaje jednostavna odjeća, promišljenih krojeva i savršene izrade uz vidljivi utjecaj studija Martina Margiele u kojem su svi od sedam dizajnera radili u neko doba svog života. Iza njih je sad već treća kolekcija, koje redovito prikazuju u Parizu, a s obzirom na to da su za svoju odjeću uspjeli zainteresirati Kim i Kanyea Westa te Rihannu vjerujemo kako ih čeka uzbudljiva karijera.

vetements

vetements

vetements

vetements

vetements

vetements

vetements

vetements

 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više