Search

Brendovi upečatljivih zimskih jakni i kaputa za koje morate znati

Brendovi upečatljivih zimskih jakni i kaputa za koje morate znati

Donosimo četiri brenda za koje možda još niste čuli

Tekst: D.D.

Image: Instagram

Kupnja tople zimske jakne ili kaputa često zna biti zahtjevan zadatak - trudimo se odabrati modele koje ćemo nositi "sto godina" i koji će nam pristajati uz većinu zimske garderobe. No, ako ste već našli takav komad, predlažemo da bacite oko na ponudu brendova koji su cijelu svoju "priču" izgradili na statement komadima.

Stand

Brendovi upečatljivih zimskih jakni i kaputa za koje morate znati (фото 1)

Bunde od umjetnog krzna koje se ističu pastelnim koloritom sigurno ste ove jeseni primijetili na svojem Instagram feedu. No, ono što možda niste primijetili da sve influencerice nose jedno te isti brend, a to je Stand. Modna marka osnovana prije četiri godine među svoje klijentice može ubrojiti Lucy Williams, Trine Kjaer, Marianne Theodorsen i Leandru Medine. Skandinavska estetika upisana je u DNA ovog modernog brenda koji je nastao zbog toga što osnivačica Nellie Kamras nije mogla pronaći dobro dizajnirane kožnate komade po pristupačnim cijenama. Osim kožnatih komada koji se sezonski predstavljaju, u ponudi Standa su i modeli od umjetnog krzna i vune. Dizajn inspiriran skandinavskom jednostavnošću i francuskim chicom bez puno truda osvojio je modne insajderice koje su u potrazi za posebnim komadima. 

Saks Potts

Brendovi upečatljivih zimskih jakni i kaputa za koje morate znati (фото 2)

Dvije prijateljice, a sada i partnerice u biznisu, oduvijek su smatrale da osnovu ženske garderobe čini dobar kaput, pa su baš zato osnovale vlastitu marku koja se proslavila upravo statement kaputima. Naime, komade kopenhaškog brenda Saks Potts nosile su već Rihanna, Beyoncé, Kendall Jenner, Elsa Hosk i Gigi Hadid, a ovaj niche brend osvojio je pozornost ne samo svjetskih influencerica, već i medija, ali još i bitnije - buyera. Tako se njihovi komadi mogu kupiti i na Net-a-Porteru te se nose po cijelom svijetu, a ne samo u sjevernoj Europi. Cathrine Saks i Barbare Potts vjeruju kako bi kaputi trebali biti pravi statement te reflektirati svačiju individualnost. Pomalo neobična estetika, razigrana paleta boja te delikatni i visoko kvalitetni materijali čine komade Saks Potts posebnim komadima koji će potrajati dulje od jedne sezone.

IENKI IENKI

Brendovi upečatljivih zimskih jakni i kaputa za koje morate znati (фото 3)

Za luksuznim pufastim jaknama pretjeranih proporcija, koje nas vraćaju u devedesete godine prošlog stoljeća, "poludjele" su manekenke, influencerice i modne urednice. Popularne jakne punjene guščjim perjem - koje grije puno bolje od pačjeg, češće korištenog, perja - ukrajinske marke IENKI IENKI ne možete ne primijetiti, jer osim oversized siluete krase ih i jarke boje te odnedavno i zanimljivi printevi. Jedna od istaknutijih silueta je "The Michelin" koja je, kako joj samo ime kaže, inspirirana likom Michelin Man, a zbog remena u struku dobiva se ekstravagantni oblik pješčanog sata. Popularan je i "The Dunlop" koji se može transformirati ovisno o tome kako ga kopčate pa se može širiti pri dnu ili vrhu, ali opet, i kod njega je naglasak na struku. To je, također, još jedna od tajni ovog brenda upečatljivih jakni - bez obzira na to što nosite voluminozan komad odjeće na sebi u kojem vam je toplo, ne znači da, ako ste baš ljubiteljica ženstvenog stila, morate žrtvovati isti.

Biannual

Brendovi upečatljivih zimskih jakni i kaputa za koje morate znati (фото 4)

Uniseks, cjenovno pristupačan i veganski modni brend Biannual nastao je kao odgovor na funkcionalnost i prilagodljivost komada kojima se zbog toga ne treba žrtvovati izgled. Naravno, dvostrani kaputi su odmah osvojili milenijalce, pogotovo zato što se njihova proizvodnja odvija po najviših etičkim standardima te bez korištenja proizvoda životinjskog porijekla. Naime, njihove pufaste jakne nisu punjene perjem nego ekskluzivnim materijalom za punjenje "supreme loft" koji je izrađen od recikliranog kašmira te jednako dobro krije, bez nepovoljnog utjecaja na okoliš. Svi se komadi mogu nositi na više načina i kroz različite sezone, bez obzira na to što brend cilja na skupinu kupaca koji "non stop" konzumiraju nove trendove, velik naglasak stavljaju na kvalitetu, odnosno mogućnost dugotrajnog nošenja njihovih komada te već spomenutu eco-conscious proizvodnju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više