Search

BURO. izbor: posebni pokloni koje možete pronaći u ponudi hrvatskih dizajnera

BURO. izbor: posebni pokloni koje možete pronaći u ponudi hrvatskih dizajnera

Kreativne ideje za darivanje

Tekst: D.D.

Image: Instagram,
Klodier,
Amarie

Ako vam (kao i nama) nisu nimalo privlačne nesnosne gužve ovih dana po dućanima, a u potrazi ste za posebnim poklonom, predlažemo vam da zavirite u dućane i ateljee hrvatskih dizajnera. Tako ćete, osim razveseliti bliske osobe s inovativnom idejom, dati i poticaj hrvatskoj proizvodnji, što je u ovo doba pretjeranog konzumerizma hvalevrijedno. Mi smo izdvojili samo dio domaćih modnih marki kako bi vas barem potaknuli da počnete razmišljati u ovom smjeru jer je ponuda zaista bogata - bilo da tražite odjeću, modne dodatke ili nakit.

Torba Klisab

Dizajnerica Sonja Lamut poznata je po odličnim kaputima i tome što se "specijalizirala" za sezonu jesen/zima. Tako se u ponudi brenda Soel by Sonja Lamut mogu pronaći odlični vuneni komadi kao već navedeni statement kaputi koji su na listi želja svih trendseterica, a ako niste sigurni u kupnju takvog konkretnog komada, možete se odlučiti za predivne i tople pletene kape koje su dostupne u pastelnim nijansama. Među must have komadima ove godine definitivno se nalazi i torba modnog dvojca KLISAB. Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić očito su pogodili sa svojom minimalističkom, ali opet upečatljivi modelom, a nedavno su predstavili i manje verzije torbe. Jedan od omiljenih brendova Hrvatica svakako je i Dioralop koji osvaja svojom pomaknutom estetikom. Tako će upravo njihova dekonstruirana bijela košulja biti idealan poklon za "pod bor" jer je riječ o klasiku redizajniranom na moderan način.

Pleteni pulover A'Marie

Zagrebačka dizajnerica Anamarija Brkić čiji je modni brend A'Marie omiljen među ženama koje vole kvalitetne tkanine i upečatljiv dizajn. Ove godine predstavila je i specijalnu božićnu kolekciju, a uz to valjda izdvojiti i divne pletene džempere koje je predstavila u posljednjoj kolekciji. Dobro pletivo nalazi se u ponudi brenda sestara Tamare Rebić i Helene Šopar, no njihovi su SOPAR komadi prikladni i za večernje izlaske. Tako su odlučile spojiti dolčevitu i popularan top od svile u jedan komad koji je odmah izazvao zanimanje Instagram publike.

Top Sopar

Kad su delikatni lančići idealni za layering u pitanju, prava adresa je hrvatski brend nakita Cloud & Co. vlasnice Katarine Zmazek. U njihovoj se ponudi ove zime, osim jako popularnih Invisible lančića, nalaze i nešto raskošniji i duži lančići s dodatkom poludragog kamenja. A ako ste u potrazi za upečatljivim i sofisticiranim komadom nakita koji će privlačiti pažnju naša su preporuka naušnice dizajnerice Maje Miletić koja stvara pod nazivom mammii jewellery. Većina ovih komada može se naručiti putem društvenih mreža dizajnera, neki od brendova dostupni su na online platformi Klodier, a ako se nalazite u Zagrebu možete ih posjetiti i na adresama na kojima stvaraju i prodaju svoj dizajn.

Naušnice mammii jewellery

Lančić Cloud & co.

Vunena kapa Soel by Sonja Lamut

Bijela košulja Dioralop

Related articles

Buro 24/7 Selection

više