Search

Danski brend koji nose kulerice i šminkerice

Danski brend koji nose kulerice i šminkerice

Saks Potts


Image: Promo

Danski brend iza kojeg stoje Barbara Potts i Cathrine Saks vrlo brzo prepoznale su modne insajderice, od Leandre Medine do Pernille Teisbaek

Obje dijele ljubav prema pojedinim kulturama i različitostima te je logičan slijed bio da zajedno pokrenu brend i stvaraju kolekcije pomalo neobične estetike. Inspirira ih upravo ljepota u različitosti i svemu što nije "obično" te na svoje kreacije stavljaju snažan pečat suvremene umjetnosti. Stvaraju odjeću fine kvalitete, dodaju nove boje i neobične teksture te različite krojeve i oblike, a sve s naglaskom na važnost tko i kako nosi njihovu odjeću. Krznene jakne i kaputi njihova su specijalnost i već smo ih imali prilike viđati na street style-u, stoga ne čudi što su vrlo brzo postale omiljene među poznatim damama koje imaju istančan ukus za odijevanje. Spoj avangarde i svakodnevnog odijevanja savršeno im polazi za rukom, a s obzirom da se ne baziraju na prolaznim trendovima i komadi odlično funkcioniraju tijekom cijele godine. 

U novoj kolekciji prikazanoj na Tjednu mode u Kopenhagenu prevladava svijetlo plava boja u kombinaciji s prirodnim tonovima, kojima sklad mrsi tek tamnožuta boja i pokoji cvjetni print. Što se formi tiče, naglasak je stavljen na kratke predimenzionirane krznene jakne u bojama, a kao "it" komad ističe se dugački kaput s elementima krzna u plavoj i svijetlosmeđoj boji. Svakodnevni jednostavni komadi u rukama danskih dizajnerica postaju neobični komadi i dobivaju novi zaokret. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više