Search

Dizajnerica na koju treba obratiti pažnju: Svetlana \"Bibi\" Bevza

Dizajnerica na koju treba obratiti pažnju: Svetlana "Bibi" Bevza

Ukrajinski minimalizam


Image: buro 247.ru,
Bevza

Na modnoj sceni se pojavila prije gotovo deset godina, a pročišćenu estetiku Veronike "Bibi" Bevze s naglaskom na Bauhaus i geomterijski ravne krojeve prepoznao je i Vogue

Na spomen male crne haljine prvo što vam na pamet padne jest Givenchyjev klasik, a kada je u pitanju mala bijela haljina, ovo žena je definitivno ime na koje treba obratiti pozornost. Svoje prve skice počela je slikati s nepunih pet godina, ali kako sama ističe, jedini obiteljski utjecaj je došao od strane djeda slikara.

jopj

Svetlana "Bibi" Bevza na modnoj sceni Ukrajine pojavila se 2006. godine, kada je u toj zemlji vladao pomalo kičast modni izričaj. Ukrajinske djevojke s vremenom su iz garderobe izbacile šljokice i aplikacije, a prigrlile suptilnije i inteligentije odijevanje. Žene su počele pratiti trendove, i obraćati pažnju na novu struju mladih dizjanera koji su donijeli drugačiju estetiku s primjesama zapadne mode. Njezina prva kolekcija u Londonu, prikazana prije četiri godine, sadržavala je puno sportskih elemenata, prozirnih bluza, a sve je bilo obojeno pastelnim tonovima. Ipak, kasnije se okrenula nešto jačim printevima i živim bojama, a samim time uslijedila su i neka nova dostignuća. Uskoro je brend Bevza dobio svoje prvo priznanje od strane magazina Vogue, a potom su uslijedili i ostali renomirani časopisi.  Zanimljivosti ove linije svjedoči podatak da je bijeli predimenzionirani kaput iz zimske kolekcije 2013. godine fotografirao slavni Bill Cunningham da bi nakon te famozne fotografije postao predmet žudnje svih fashionistica.

io0ij

oii

iiji

Related articles

Buro 24/7 Selection

više