Search

Djevojka tjedna: Dakota Johnson

Djevojka tjedna: Dakota Johnson

Zvijezda "50 nijansi sive"

BURO.


Image: Getty/Guliver

Svi pišu o lijepoj brineti

Snimanje i promociju megahita "50 nijansi sive" pratio je cijeli niz problema. U medije su procurile informacije o svađama redateljice Sam Taylor Johnson i autorice knjige E. L. James, a glavni akteri Jamie Dornan i Dakota Johnson proveli su većinu vremena ispovijedajući se magazinima o neugodnim scenama i snimanju koje je često bilo napeto. Iako je film dočekan s lošim kritikama, obožavatelje knjige to nije zasmetalo te je "50 nijansi sive" već zaradio basnoslovnih 237 milijuna dolara! Iznenadna slava i medijska mašinerija, kakva već dugo nije pokrenuta oko nekog filma, nisu izbacili iz takta mladu Dakotu Johnson. Glumica dolazi iz holivudske obitelji naviknute na veliku pažnju, mama joj je Melanie Griffith, a tata Don Johnson, dobro poznato lice svim obožavateljima nekoć kultne serije "Poroci Miamija".

Dakota

Prije nego što je krenula u glumačke vode, Dakota je bila uspješan komercijalni model. Njezino lice krasilo je brojne kampanje, uključujući one za kuće Mango i Uniqlo. Prvi ozbiljniji glumački angažman ostvarila je u komediji "Crazy in Alabama" u kojoj je glumila uz majku Melanie. Iako je u CV-u nanizala nekoliko filmova i TV seriju "Ben and Kate", prava velika prilika zakucala je na njezina vrata tek s ekranizacijom ovog romana, koji je u svijetu kupilo više od 100 milijuna ljudi. Dakota je trenutno najpoželjnije mlado lice koje slavi internet generacija. Teško je pobrojati sve profile, fan stranice i forume koji su posvećeni njenom liku Anastasije Steel.

Dakota

Iako je na početku promocije imala izuzetno suzdržan stav, koji su neki mediji okarakterizirali i kao ravnodušnost, izgleda da se Dakota počela opuštati i pridobivati neke nove obožavatelje. Medije je oduševio njezin nastup kod Davida Lettermana gdje je uspjela malo posramiti voditelja šalom na račun njegove nekadašnje opčinjenosti njezinom majkom Melanie. Pojavila se i na reviji Michaela Korsa, gdje je zauzela mjesto u prvom redu i strpljivo pozirala hordi fotografa. Zvijezda je rođena!

Dakota

Dakota

Dakota

Related articles

Buro 24/7 Selection

više